СЛУЖБЕНИЦИ Центра безбедности Пљевља поднели су основном државном тужиоцу у Пљевљима више кривичних пријава због немара и злоупотребе службеног положаја, крађе горива и утаје пореза.

Поднета је пријава против Б. Н. (29) из Пљеваља, због постојања сумње да је починио кривично дело - несавестан рад у служби.

Пријављени је током 2018. и 2019. године у својству лугара, запосленог у Управи за шуме, пропуштањем надзора на чувању шума,несавесно поступао. Последица његовог немара је бесправно посечено 175.898 кубних метара четинара у рејону 16 ГЈ Маочница у одељењу број 2, чиме је причињена штета Управи за шуме у износу од 12.885 евра - наведено је из полиције.

Центар безбедности Пљевља наставио је и активности у оквиру оперативног плана "Евазија" које се односе на спречавање и откривање починилаца кривичних дела утаје пореза и доприноса, недозвољене трговине и кријумчарења. Регистровано је седам кривичних дела навођења на оверавање неистинитог садржаја.

Оснивачи и извршни директори фирми "Го&го трејд", "Гис", Rds.com, "Лејди шуз", Brand&Co, "Бакалница" и "Термо тим", навели су службенике Основног суда у Пљевљима, нотара из овог града и јавног бележника из Ужица да овере изјаве у којима је наведено да су измирене све обавезе које су та привредна друштва имала према повериоцима, запосленима и Пореској управи.

Прочитајте још: ШТЕТА ЗА БУЏЕТ 240.000 ЕВРА: Полиција осумњичила 23 особе да су овериле исправе са лажним подацима како би извршили ликвидацију предузећа

- Затим су такве изјаве са неистинитим садржајем употребили приликом подношења захтева Пореској управи за покретање поступка добровољне ликвидације привредних друштава чији су оснивачи и извршни директори при чему је причињена укупна штета према буџету Црне Горе у износу од 13.500 евра - наведено је из полиције.

КРАЂA НАФТЕ

Полицијски службеници, такође су поднели кривични пријаву против Л.А. (18) из Пљеваља, због основане сумње да је починио тешку крађу на штету фирме "Штит превоз" из Никшића.

- Утврђено је да је пријављени Л.А. у ноћи 18/19.07.2019. године из три камиона никшићких регистарских ознака насилно отварао чепове резервоара и уз употребу црева отуђио укупно 260 литара нафте чиме је причинио штету у износу од 415 евра - наведено је из полиције.