НЕУСАГЛАШЕНИ ставови унутар коалиционе власти обележили су седницу СО Будва, одржану у понедељак, а до кулминације је дошло након што је осам одборника Демократске Црне Горе напустило скупштинско заседање јер је са дневног реда скинута одлука коју су иницирали и то гласовима колега из коалиције, али и ДПС и независних одборника Стевана Ђаковића и Горана Пејовића. Након тога, председавајући Крсто Радовић прекинуо је заседање СО Будва паузом, али се оно, због недостатка кворума, није наставило.

Демократе су револтиране одлуком да СО Будва избегне расправу о Одлуци о утврђивању јавног интереса, којом је требало да се заштите од градње две зелене површине у граду, парк у туристичком насељу "Словенска плажа" и парцела испред "ТQ плазе".

Предлог о повлачењу спорне тачке дневног реда, образлажући да је постојећим ДУП Центар овај простор намењен за туризам, те да буџетом за ову годину нису предвиђена средства за експропријацију за поменуте локалитете, иницирао је одборник ДФ Ђорђије Вујовић.

- Не можемо као 1945. људима одузимати земљу, по нечијој вољи, а да се ради мимо закона - казао је Вујовић.

Прочитајте још - СМЕНА У ОПШТИНИ БУДВА: Краповић иде 29. децембра

Председник будванских Демократа Драган Краповић, након напуштања седнице казао је да би требало да се "напокон отворе карте и да ДПС и ДФ формализују коалицију и почну да врше власт у Будви", али и да ће у наредном периоду преиспитати учешће у коалицији. Између осталог, казао је да се неусаглашавањем око кључних тачака бежи од одговорности.

Подршку Демократама пружио је Драган Иванчевић из Црногорске и иницирао да се као прва тачка дневног реда уврсти анализа рада градске власти под председником Општине Марком Царевићем.

Изражавајући жаљење због начина на који је седнице протекла, Царевић је рекао да му је јасно да коалициони партнери од првог дана његовог постављења на чело Општине Будва, нису преболели ротацију.

- ДФ и ја радимо у интересу грађана. Мојим именовањем почеле су опструкције, али то нас неће омести у раду у интересу грађана - поручио је Царевић.

САРАДЊА?

НАВОДНУ сарадњу ДФ и ДПС негирали су из обе партије, наводећи да је само реч о одлуци која није правно утемељена.

Одборник ДПС Марко Вуковић казао да нема речи о новој коалицији са ДФ, већ да досадашња није функционисала и бавила се препуцавањима, а да притом, ништа није урадила.