Которанин пао због лажних докумената

С. Ђ.

понедељак, 22. 07. 2019. у 14:09

Которанин пао због лажних докумената

Милош Радоњић Фото В. Кадић

Хрватска полиција ухапсила наводног "кавчанина" Милоша Радоњића у хотелу у Славонском Броду. За њим се трага због сумње да је учинио кривично дело стварање криминалне организације

МИЛОШ Радоњић из Котора, наводни припадник "кавачког клана", ухапшен је у четвртак у Славонском Броду у хотелу у којем је одсео, званично су потврдили и из црногорске полиције. Према првим незваничним информацијама, ухапшен је због кривотворења докумената. Наводно је помоћу лажних папира предао захтев за издавање пасоша у Новој Градишци.

Прочитајте још: ВОЂА "ШКАЉАРАЦА" САСЛУШАН У БЕОГРАДУ: Вукотић дао алиби

- У Црној Гори је од стране НЦБ Интерпол Подгорица, по наредби Специјалног државног тужилаштва, за овим лицем расписана међународна потерница ради обезбеђења његовог присуства у кривичном поступку, који се против њега води, због сумње да је починио кривична дела стварање криминалне организације и омогућавање уживања опојних дрога - рекли су из полиције. - Осим тога, он се потражује и ради издржавања казне затвора у трајању од четири месеца на коју је осуђен пресудом Основног суда у Котору због кривичног дела недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Радоњић је, како пишу хрватски медији, у петак приведен на Жупанијски суд у Славонском Броду где му је одређен истражни затвор.

Иначе, овај Которанин, наводно, високопозиционирани члан такозваног кавачког клана, досад је преживео већ четири покушаја атентата. Последњи се догодио пре три године у јуну у Котору. Он тада полицији није желео да открије имена особа које су покушале да га убију. Недуго пре тога био је мета у которском насељу Доброта када су му, док је испред своје зграде паркирао аутомобил, пришла два мушкарца и запуцала у његовом правцу. Десетак дана пре тога, на скоро идентичан начин, овај Которанин рањен је у Тивту.

РАСВЕТЉЕНЕ ЧЕТИРИ ПУЦЊАВЕ

ПОЛИЦИЈА је успела да расветли једну од четири пуцњаве и то од 27. марта 2016. у Котору. Тада је поред Радоњића рањен и Војин Ступар. За ово дело сумњиче се наводне вође "шкаљараца" - Јован Вукотић и Игор Дедовић, те њихов пријатељ Подгоричанин Милић Миња Шаковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Miki

23.07.2019. 03:28

Neces nikada cuti da je neki pao sa skele na poslu, sve same bitange i neradnici.

Шатор

23.07.2019. 08:20

Замисли јавити се, Добро јутро комшија..а брате све битанга до битанге. Само тешка робија ово лијечи, услови како на Ђавољем острву, па ти онда мафијај, али кад паднеш има све да искијаш. И овако искијају, ријетко који превали 35'ту, али и око њих страдају недужни људи...

stefan

23.07.2019. 10:12

Najjaca je kazna 4 meseca,najbolje da ga nisu ni osudili zasta dzabe cimate coveka.