- ИАКО је данас свечани тренутак, сматрам изузетно важним и потребним да искажем и поновим своје виђење и свој став, које имам и као верник и као поштовалац свих верских заједница, које постоје на овим просторима. Сигуран сам да је то и став већинских Берана: сарадња и наша подршка биће искључиво канонски признатој Српској православној цркви, односно Митрополији црногорско-приморској, на челу са митрополитом Амфилохијем, нашим епископом Јоаникијем и њиховим свештенством. У том правцу ћемо, као локална самоуправа, у оквирима максималних законских могућности помоћи изградњу Храма Светог Симеона Мироточивог у нашем граду и тиме показати наш однос према светињама.

Прочитајте још: ИЗЛОЖБА ОЛДТАЈМЕРА У БЕРАНАМА: Најатрактивнији "старац" од 63 лета

Ово је у недељу на свечаној седници СО Беране казао градоначелник Драгослав Шћекић, истичући да је "и ове године Општина Беране, са великим задовољством, а у сарадњи са Исламском заједницом и уваженим имамом Рахимом Муратовићем организовала ифтар за наше суграђане исламске вероисповести".

Прочитајте још: Беране: Освета због пораза?!

- Наш суживот представља највеће богатство наших мултиетничких Берана, на које, без обзира на политичку или било коју припадност, морамо бити поносни. Препознати смо као средина љубави, толеранције, заједничког живота, складних међунационалних односа. Осуђивали смо и осуђујемо сваки вид насиља, ма од кога долазио и било у ком правцу да је усмерен. У нашем граду има места за све људе добре воље којима су Беране и наша држава у срцу - казао је Шћекић, истичући да су Беране и у тренутку одржавања свечане седнице, велико градилиште, где се изводе бројни радови и уз велика улагања Европске уније.

ПОЧАСТ

БЕРАНЦИ су у недељу добили још двојицу почасних грађана, којима су уручене повеље и кључеви града. После Драгана Николића и Милене Дравић, као и бившег председника Републике Србије Томислава Николића, почасни грађани Берана постали су председник ФС ЦГ и прослављени фудбалски ас Дејан Савићевић и генерални секретар ФС ЦГ Момир Ђурђевац.