ПОСЛЕ ПУЦЊАВЕ У ТИВТУ: Ухапшен полицајац Данијел Жижић

М. С.

субота, 20. 07. 2019. у 21:48

ПОСЛЕ ПУЦЊАВЕ У ТИВТУ: Ухапшен полицајац Данијел Жижић

Илустрација Фото Depositphotos

Полиција је ухапсила свог колегу Данијела Жижића, полицијског службеника запосленог у Одељењу безведности Котор, због сумње да је у петак у Тивту починио кривично дело убиство у покушају
Полицијаје ухапсила свог колегу Данијела Жижића, полицијског службеника запосленог у Одељењу безведности Котор, због сумње да је у петак у Тивту починио кривично дело убиство у покушају. Тачније, да је покушао да убије држављанина Србије Стефана Абрлића (30) из Новог Сада.


Како је саопштила Управа полиције Црне Горе сумња се да је Жижић у петак око 2,40 сати, када није био на дужности, у дискотеци Вин у Тивту, након вербалног конфликта и туче више лица, употребом ватреног оружја нанио повреду Абрлићу, након чега се удаљио.


-Полиција је предузела низ оперативно–тактичких мера и радњи које су резултирале расветљавањем кривичног дела у кратком року и лишењем слободе осумњиченог лица. Он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен државном тужиоцу у Вишем државном тужилаштву у Подгорици- саопштила је у суботу вече црногорска полиција, из које кажу да је Жижић сходно закону, био дужан да, иако није био на дужности, сузбије радње које могу да наруше јавни ред и мир, као што је била туча која је претходила овом кривичном делу, као и да у тим ситуацијама без одлагања о томе обавести свог непосредног руководиоца, што он није учинио, већ је како се сумња, починио наведено кривично дело.


Прочитајте још: ПУЦЊАВА У ТИВТУ: Девојке се посвађале, па уследио обрачун, рањен Новосађанин


-Осим лишења слободе, против Жижића ће бити инициран и дисциплински поступак, кажу из полиције, не наводећи да је Жижић радио и као обезбеђење дискотеке. Тешком рањавању Абрлића претходила је свађа две групе девојака, после чега је дошли до кошкања, па је обезбеђенхе избацило из локала Абрлића, једниг његовог друга и неколико девојака. Они су се потом вратили у локал и почели да ломе инвентар, након чега је дошло до пуцњаве.

Абрлић није животно угрожен.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)