С. Македонија: У преврнутом комбију повређена 33 мигранта

М. Станчић

субота, 20. 07. 2019. у 00:38

С. Македонија: У преврнутом комбију повређена 33 мигранта

Фото Канал 5

У саобраћајној несрећи која у петак догодила на аутопуту код Демир Капије, на југу Северне Македоније, повређена су 33 мигранта, међу којима и неколико малолетника, у преврнутом комби возилу

У саобраћајној несрећи која у петак догодила на аутопуту код Демир Капије, на југу Северне Македоније, повређена су 33 мигранта, међу којима и неколико малолетника, у преврнутом комби возилу, потврђено је из Основног јавног тужилаштва у Кавадарцима.


На месту удеса крај локалитета Пржденски споменик, код Демир Капије, увиђај су извршиле екипе МУП-а и надлежног Јавног тужилаштва из Кавадараца.


Према првим информацијама из Тужилаштва, 24-годишњи возач из Велеса, у комбију марке „Мерцердес“, скопских регистарских ознака, власника из села Арачиново код Скопља, са 33 мигранта у илегалном превозу, на аутопуту у смеру из Ђевђелије према Скопљу, приметио је да га прати полицијска патрола.


- У покушају да побегне, возач се у пуној брзини пребацио на сувазачко седиште, отворио десна врата возила и скочио на аутопут. По инерцији комби возило је наставило кретање следећих 40 метара, а потом је у превртању са мигрантима сурвало у провалију крај коловоза, дубине од око 14 метара. У несрећи су повређени сви мигранти, међу којима је и неколико малолетника, наводи се у саопштењу Основног јавног тужилаштва у Кавадарцима.


Веома тешке озледе је задобио и возач комбија који је искочио из возила. Због озбиљности озледа он је транспортован на у скопски Ургентан центар. Повређени мигранти су збринути у болницама у Кавадарцима и Неготину на Вардару.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације