До црногорског држављанства уз два милиона евра, али и то није све

Новости Онлине

петак, 19. 07. 2019. у 18:03

До црногорског држављанства уз два милиона евра, али и то није све

фото архива

Влада Црне Горе усвојила је јуче информацију о утврђеним условима које треба да испуњавају развојни пројекти

Странац који уложи два милиона евра у примарну пољопривредну производњу, 3,5 милиона у прераду пољопривредних и рибљих производа или четири милиона у дрвопрераду, може конкурисати за црногорско држављанство.

Влада Црне Горе усвојила је јуче информацију о утврђеним условима које треба да испуњавају развојни пројекти у области пољопривреде и дрвопрераде у поступку избора лица које може стећи црногорско држављанство.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -РЕЖИМСКИ ПРИТИСАК БЕЗ РЕЗУЛТАТА: Висок ниво поверења у СПЦ код грађана Црне Горе

Осим улагања више милиона евра, потребно је да развојни пројекат запошљава најмање десет особа у примарној производњи пољопривредних и рибљих производа, најмање 20 у преради пољопривредних и рибљих производа, или најмање 20 у дрвопреради.

Акценат је дат и на реализацију пројеката који за циљ имају супституцију увоза пољопривредних и рибљих производа, повезују производе дрвне индустрије са туристичким и смештајним капацитетима, афирмишу и унапређују пласман традиционалних црногорских производа, итд.

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Milan

19.07.2019. 18:12

ne bi uzeo crnogorsko drzavljanstvo ni da oni meni daju dva miliona evra.ne znam samo koji ludak ce da baci toliko novca za tako nebitno drzavljanstvo

Zopa

19.07.2019. 18:17

Milogorci samo pare mu trebaju malo mu je opljačkana milijarda sa bratom i sekom,nego bi još.

BIZNISMENI KOJI UVOZE BANANE IZ KOLUMBIJE

19.07.2019. 18:21

ZA NJIH JE VEROVATNO BESPLATNO, oni najvise i doprinose drzavnom budzetu, bez kojeg bi Montegegro bankrotirao.

ЦРНОГОРСКА ЕКОЛОГИЈА СРЦА

19.07.2019. 18:46

Све је на продају: част, достојанство, понос, патриотизам... Свима добро позната народна пословица која каже да „пара врти где бургија неће“ јесте, по свој прилици, нажалост, истинита и тачна.

Занимљиво

19.07.2019. 19:18

Црна Гора није република, само "Црна Гора"? А, да....династија на власти, а није краљевска.

Branko

19.07.2019. 19:22

Kome pa treba crnogorsko drzavljanatvo?!? Jedino mozda nekom kriminalcu da se sakrije. Ne bi mu ni bilo tesko jer se u Crnoj Gori 95% stanovnistva bavi nekim oblikom kriminala.

Binka Butic

20.07.2019. 16:50

Pitam se šta bih ja sa tim državljanstvom? I otac i majka su mi rodjeni na teritoriji sadašnje CG, još za vreme vladavine Knjaza Nikole. Odrasli, školovali se i službovali u Srbiji. Ja sve u Srbiji, i osećam se Srpkinjom. Imam srpsko državljanstvo i ne bih ga menjala za crnogorsko ni za badava.Ali se ponosim geografskim poreklom moje porodice. Nadam se, da će uskoro opet biti čast imati crnogorsko državljanstvo, ne kupljeno!