ВИШИ суд је укинуо одлуку Основног суда којом је пресуђено да је бивша вицегувернерка Централне банке Црне Горе Ирена Радовић незаконито смењена са те функције. Како је навела саветница за односе с јавношћу Вишег суда Аида Музуровић, предмет ће бити враћен на поновно суђење...

После пресуде у фебруару, Синиша Газивода - адвокат Ирене Радовић - тврдио је да се тако потврдио њихов став по којем је Савет Централне банке предвођен гувернером Радојем Жугићем успео да обмане посланике у Скупштини, па су они на основу нетачних података донели незакониту одлуку о разрешењу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Херцег Нови: Мука због колектора

- Дуго смо тражили искуства по другим правним јурисдикацијама и нигде нисмо нашли да акт власти испитују редовни судови - изјавила је председник Врховног суда Весна Меденица, одговарајући на молбу чланова Судског савета да прокоментарише недавно заузет равни став о томе да се Одлука Скупштине Црне Горе о избору, именовању или разрешењу јавног функционера не може у управном спору, нити у парничном поступку, осим када је то изричито законом прописано.