Хрватски министар поднео неопозиву оставку

Ј.КЕРБЛЕР

15. 07. 2019. у 13:00

Хрватски министар поднео неопозиву оставку

Foto: Tanjug

Хрватски министар државне имовине Горан Марић поднео је оставку због афера са властитом имовином

ЗАГРЕБ

ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА


Хрватски министар државне имовине Горан Марић поднео је оставку због афера са властитом имовином. То је други хрватски министар који је у мање од седмице дана морао да напусти дужност, јер је откривено да је скривао властиту имовину, али и погодовао Католичкој цркви да обнови студентски дом преко хуманитарног удриужења којег сам поседује.

Репови иза Марића вуку се далеко у прошлост када је стекао луксузну вилу у Живогошћу крај Макарске која вреди милиионе, а у имовинској картици је написао да јој је вредост свега 100.000 евра. На чудан начин је Марић као министар свом пријатељу омогућио да купи вилу коју је користио Стјепан Месић након што је престао бити председник Хрватске, а онда је откривено да поседује и стан у Загребу којег такође није пријавио.

Последња афера која је и значила крај министра била је када је откривено да његов син живи у луксузном стану од 126 квадрата, а власништво је предузећа у којем је Марић некада био директор. Редале су се куће и станови, а сада Марић тврди да је био под великим притиском као министар и предухитрио премијера Андреја Пленковића који га је ионако желео да смени.
ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПОЗНАТА НОВИНАРКА НЕМИЛОСРДНА ПРЕМА МИЛУ: Нико у историји Црне Горе није оставио тако смрдљив траг као Ђукановић

Док опозиција тражи нове изборе тврдећи да се Пленковићева влада распала, спрема се смена још неких министара и велика реконструкција влкаде. Одласком Марије Пејчиновић-Бурич на место гклавне тајнице Већа Европе остаје и празна фотеља шефа дипломације, а пре који дан је и министар управе Ловро Кушчевић морао због разних афера да поднесе оставку.

”Ово је тотални распад система”, кажу шефови хрватских странака, док бивша премијерка Јадранка Косор поручује да више није питање ко ће да оде, већ ко ће да остане. ”Ове оставке никако не користе ни премијеру Пленковићу ни садашњој влади” сматра Јадранка Косор.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)