Мицкоски: Заев потврдио да нема капацитет да води земљу

Тањуг

недеља, 14. 07. 2019. у 10:09

Мицкоски: Заев потврдио да нема капацитет да води земљу

Tweeter Balkan Insight@BalkanInsight

Христијан Мицкоски, лидер највеће македонске опозиционе странке ВМРО-ДПМНЕ у разговору за Политику тврди да премијер Зоран Заев нема капацитет да води земљу
Христијан Мицкоски, лидер највеће македонске опозиционе странке ВМРО-ДПМНЕ у разговору за Политику тврди да премијер Зоран Заев нема капацитет да води земљу, те оцењује да су Преспанским споразумом и држава и македонски народ много изгубили.

На годишњицу споразума, Мицкоски напомиње да његова странка никад није била против договора с Грчком, али примећује да је онај који је постигао Заев могао да буде бољи.

Како каже, претходно име било је препрека у евроинтеграцијама, сада је то деблокирано, као и пут земље у НАТО, али, примећује, све друго иде на горе.

"Рекордан број Македонаца, више од 500.000 живи на прагу сиромаштва, држава се енормно задужује, капиталних инвестиција нема, страних директних такође нема, авиони и аутобуси пуни су младих људи који одлазе у једном смеру. Ја ту не видим неку корист нити могућност да ова неспособна гарнитура уради нешто позитивно", набраја Мицкоски, а кад је реч конкретно о Заеву, каже најпре да је све што је рекао слагао, а на власт је, додаје, дошао без победе на изборима.

Помиње и анкете, које су, каже, јасне и показују, како објашњава, да је грађанима "преко главе" Зорана Заева.

"Формирао је владу с хипотекама, а сада долази време да се плати цена. Сваки дан доказ је да није у питању некаква изолована грешка, један корумпирани или неспособни функционер, нити један пропали пројекат. Види се да је реч о систему рада или, боље речено, нерада. Комбинација жеље за личним богаћењем, незнања, ароганције, расипништва и немања поштовања ни према држави ни према грађанима", наводи Мицкоски.

Закључује да нема дилеме око одласка Заева у опозицију и повратка ВМРО-ДПМНЕ, те да је само питање колику ће штету направити садашња гарнитура.

Каже да су се он и његови сарадници, а да би помогли и почели да извлаче земљу "из блата", ангажовали да добије у октобру датум за почетак преговора о чланству у ЕУ, алудирајући на изјаву шефа дипломатије Николе Димитрова да ако не буде датума у октобру одустају од евроинтеграција.

"Та несрећна изјава најбоље описује рад Заева", коментарише Мицкоски и поручује да ће његова земља бити део ЕУ, али да је јасно да то није могуће с неспособним и корумпираним политичарима "као што су Заев и Димитров".

Њихов интерес за Македонију, како је рекао, завршава се "додељивањем концесије за марихуану или стипендије за студирање у иностравству њихове деце", а за разлику од њих, решење које нуди ВМРО-ДПМНЕ, веома је, тврди, једноставно.

"Уколико Македонија не добије датум у окторбу Заев и остали око њега мораће да оду у политичку пензију, а ВМРО-ДПМНЕ ће доћи с новим тимом, компетентним и поштеним, који ће спровести реформе и увести земљу у ЕУ. Једини губитак биће ове три године у којима је Заев донео живот само својим ближњима, а вратио Македонију десет година уназад", закључио је Мицкоски.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Sinisa

14.07.2019. 14:45

Makedonija je ocit primjer donacija i obecanja Zapada,zato je Srbima jedini saveznik za opstanak Rusija!

МДА

29.10.2019. 22:01

Као што је рекао проф. Игор Јанев, прва демократска власт у Македонији односно ВМРО ће после избора раскинути преварантски Преспански уговор о промени и укидању македонског националног идентитета. Овај срамни квази "уговор" је највећа брука једне власти, која је пристала да се одрекне свега националног, а истовремено закључила Бугарски уговор о идентитету према коме се Македонци изједначавају са Бугарима! С једне стране Грк брише идентитет Македонаца, а Бугар намеће свој, вршећи асимилацију!