НИКАД ВОЈНИ ПОЛИГОН: Одржан други протестни скуп за очување Сињајевине.

М. С.

петак, 12. 07. 2019. у 21:16

НИКАД ВОЈНИ ПОЛИГОН: Одржан други протестни скуп за очување Сињајевине.

Фото ГИ Сачувајмо Сињајевину

Грађани Колашина, Мојковца, Бијелог Поља и Даниловграда, сточари и пчелари са овог подручју, као и еколози и сви љубитељи природе у Црној Гори стали у одбрану

Грађани Колашина, Мојковца, Бијелог Поља и Даниловграда, сточари и пчелари са овог подручју, као и еколози и сви љубитељи природе у Црној Гори, неће дозволити да планина Сињајевина и локалитет Савине воде постану војни, односно полигон за артиљеријска и пешадијска гађања, што је намера Министарства одбране и Владе Црне Горе.

Ово је у петак на другом протестном скупу на прелепој планини, одржаном поред цркве Ружице казао представник Грађанске иницијативе "Сачувајмо Сињајевину" Александар Милатовић, који је са неколико стотина својих истомишљеника у петак "положио заклетву", као и на претходном скупу, да ће бранити планину.

Прочитајте још - Сињајевина полигон за политикантство?

- Европска унија дала је паре за студију изводљивости, јер је намеравала да се овде формира парк природе, а не полигон са кога би нас тровали - казао је Милатовић, који је предочио чињеницу да се само за четири месеца колико сточари и пчелари бораве на катунима, добром организацијом може зарадити чак 11 милиона евра! Милионски приходи могући су и од туризма.

- Пошто се потеже прича о патриотизму, тврдим да смо ми патриоте, јер чувамо државу, природне лепоте, а не подривамо је - казао је Слобо Шуковић који је тако одговорио на саопштење Министарства одбране у коме је између осталог доведена у питање лојалност држави грађана који се буне против градње полигона.

МИНИСТАРСТВО: НЕМА ШТЕТЕ

Први бисмо били за заштиту сваког дела територије Црне Горе, па и Сињајевине, да постоји иоле каква могућност уништавања, а две нове анализе потврђују да вежбовно-стрелишни полигон на тој планини не може изазвати негативне еколошке последице. На тај начин оповргнуте су све сумње да би коришћење простора Сињајевине могло изазвати било какве негативне еколошке последице, поручено је пред почетак протеста на Сињајевини из Министарства одбране.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

bager

12.07.2019. 21:54

Glavno i najvece zlo vam je u Podgorici,,izvadite djavola iz kabineta i okacite ga na najvislje drvo ali i sve one koji ga brane za saku para

Груја

12.07.2019. 22:48

Не ваља им Радовче па сад се окомили на Сињајевину!?