Након састанка представника радника Алуминија у згради ХДЗ БиХ у Мостару, Драган Човић је под пратњом у аутомобилу изашао из зграде, а онда се догодио инцидент у којем је повређено неколико особа, док су две приведене, пренео је портал Кликс.


Више од хиљаду демонстраната скандирало је "Драгане, лопове", а према аутомобилу у којем се налазио председник ХДЗ БиХ Драган Човић полетеле су флаше и други предмети.


Возило у којем се налазио брзо је напустио простор испред страначке зграде, а током инцидента повређено је неколико особа.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Драган Човић поново изабран за председника ХДЗ-БиХ


Према извештају Клиxа испред зграде ХДЗ атмосфера је веома напета, а радници су поручили да се неће упутити ка згради Алуминија где ће бити одржан нови састанак о судбини овог предузећа, већ ће чекати Драгана Човића да им он сам саопшти и детаље и закључке.


"Видећемо хоће ли бити испуњена обећања. Или ћемо се вратити на старо или ће се кренути ка решавању проблема. Ми смо за поновно покретање производње. То захтева финансијска средства, али још не знамо у којим количинама. Покушаћемо све да не дође до стечаја", рекао је Ромео Биокшић.


Радници су данас поручили да неће допустити да Алуминиј оде у стечај јер би то значио дефинитиван крај ог комбината. Они желе наставак рада, иако то значи издвајање енормне количине новца за поново покретање производње.