ВРАЋАЛА сам се са плаже Штрбина. На ливади је било неколико коња. Један Рус је ишао испред мене, пришао коњу, помиловао животињу и прошао. Прошла сам и ја, међутим, изненада сам осетила као неки ударац од позади, непријатан и јак бол у пределу леђа. У моменту нисам знала шта ме снашло. Инстиктивно сам руком дохватила болно место. На прстима су остали трагови крви. Ујео ме коњ - испричала  је жена ову  несвакидашњу ситуацију, додајући да се одмах након што је повређена, обратила лекару.


- Кад сам се пожалила шта ми се догодило, већина људи ме гледала са неверицом, неки су се и насмејали. Мени до смеха није, каже жена додајући да у Сутомору има много паса луталица, крупне стоке међу којима су и коњи.


- Мој одмор претворио се у одлазак лекарима, прича очајно средњовечна жена је из Србије која у Сутомору, где има кућу, летује годинама.


У Дому здравља Бар је потврђено да је жену ујео коњ. Доставили су извјештај лекара ветеринарској инспекцији.


- Коњ није нађен. На основу прегледа коња утврђује се терапија коју жена треба да прими, казали су у Дому здравља Бар.


Од ветеринара сазнајемо- јесте реткост да коњ уједе, али се дешава. Коњи могу да оболе и од беснила.


ПРОЧИТАЈТЕ И:  Инжењер из ТЕ Пљевља признао да је крив за помор рибе


Последњих година ветеринари нису забележили случај беснила код коња.


Између Сутомора и Чања налазе се дивље плаже Штрбина и Маљевик. Нетакнута природа, шљунковите плаже, бисерно чиста вода, као и лековити блато разлози су због којих се долази у ове увале.


Ипак, у опису дивље лепоте присуство чопора и крда стоке и није атракција већ представља ризик.