Електропривреда Црне Горе, притешњена доказима, признала је у уторак предвече да је до сада незапамћена еколошка катастрофу и помор огромних количина рибе у рекама Везишница и Ћехотина, изазвана неодговорношћу "одговорних" из ТЕ Пљевља.

Наиме, ЕПЦГ је утврдила да је ипак запослени у ТЕ “Пљевља” манипулисао вентилом који контролише испуштање материја у реку Везишницу, која се улива у Ћехотину, а не НН лице, како је то тврђено пре два дана.

Прочитајте још - УЖАСАН ПРИЗОР: Нове фотографије након помора рибе у Ћехотини (ФОТО)

Сменски инжењер Р. Д. је по сопственом признању, без дозволе надређених и поштовања дефинисане процедуре, дао овлашћење за активност руковаоцу на вентилу, чиме је дошло до еколошког инцидента.

-ЕПЦГ жали због немилог догађаја и од надлежне инспекције очекује прецизне информације штети и величини замућења реке и угинућа рибе али и процесуирање свих одговорних. Без обзира на крајњи епилог еколоског инцидента ЕПЦГ ће у сарадњи са надлежним институцијама, локалном самоуправом и са Спорстким Рибоволним Клубом “Липљен”, уцинити све како би санирала стета и оцувао рибљи фонд у пљеваљским рекама, саопштено је из ЕПЦГ.