УВРЕДЉИВИ графит у Ђеновићима - "Срби стоко", исписан спрејом, уклоњен је, а председник МЗ Ђеновићи Милош Бојанић рекао нам је да ни они нису знали за графит док их нису позвали из једног медија, а потом им је фотографију проследила и начелница Комуналне полиције Марија Андрић.

- Реаговали смо одмах, ангажовали приватника који је специјализован за пескарење камена и графит је уклоњен - потврдили су нам и из МЗ и из Комуналне полиције.

Прочитајте још - Гњилане: Графити мржње према Србима

И наш саговорник и мештани Ђеновића кажу да увредљиви написи, попут овога, ни на који начин не одражавају мишљење житеља. Они су пре одраз примитивизма оних који желе да изазову пажњу, макар и негативну, и то у месту које има слободарску традицију, у којем никада није било примера националних, расних, верских или било којих других подела.

- Овај сраман, вандалски чин представља увреду за све грађане Херцег Новог, међу којима је велики број оних српске националности. Захтеваћемо од Управе полиције да открије ко стоји иза овог прекршаја и да казни починиоце - пише у реаговању председника херцегновске општине Стевана Катића и потпредседника Скупштине Милоша Коњевића.