ПО ДРУГИ ПУТ: Смењен председник Општине Котор

И. Д. С.

уторак, 09. 07. 2019. у 06:39

ПО ДРУГИ ПУТ: Смењен председник Општине Котор

Новоформирана већина у СО Котор Фото Скала радио

Управни суд већ је, иначе, једном поништио одлуку о смени Јокића изгласану крајем априла

OДБОРНИЦИ новоформиране већине у СО Котор сменили су у понедељак, по други пут, председника општине Владимира Јокића, а претходно је изгласана сагласност за разрешење потпредседника општине Бранка Недовића. Седница на којој би требало да се именује нови градоначелник Котора, требало би да се одржи у петак, а кандидат за ту функцију је одборник ДПС Жељко Апрцовић.

За разрешење Јокића гласали су одборници ДПС, СД, ХГИ, ЛП и Бруна Лончаревић.

Јокић је уочи седнице одржао конференцију са представницима коалиције СНП, ДНП, Демократа, ПзП и ДСС, на којој је најавио да неће присуствовати седници, а актуелну СО Котор назвао "производом политичке корупције и кршења изборне воље грађана, која по сваку цену бежи од од ванредних локалних избора".

- Ми смо легалисти и поштујемо судске инстанце. То нас разликује од провалника који су се на беспризоран начин, дрзнули да не признају правни поредак ове државе - казао је Јокић.

Апрцовић је током седнице поручио да нема говора о политичкој корупцији.

Прочитајте још - Котор: СДП не одустаје од смене Јокића

- Јокић се смењује због самовоље, самољубља, непотизма, осветољубивости и због чињенице да он и његови одборници нису могли да прихвате никога ко другачије мисли - казао је Апрцовић.

С друге стране, Јокић је најавио и да ће се против одлука о његовој, али и смени председнице СО Котор Драгице Перовић борити на Управном суду, те да ће у међувремену напустити свој кабинет. Управни суд већ је, иначе, једном поништио одлуку о смени Јокића изгласану крајем априла.

Владимир Јокић Фото ПР центар

ЗА КРИЗУ КРИВЕ СДП

ЈОКИЋ је у понедељак оптужио почасног председника СДП Ранка Кривокапића да сноси кривицу за кризу у которској власти, те да је "његов дух" присуствовао седници у сали СО Котор.

- СДП је издао изборну вољу грађана и ово је резултат договора који су у Скупштини Црне Горе још у децембру прошле године постигли Кривокапић и Апрцовић - истакао је Јокић.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације