Словенија одбила да изда дозволу за Томпсонов концерт

Танјуг

07. 07. 2019. у 19:33

Концерт Томпсона, хрватског певача познатог по усташким и антисрпским песмама, био је 2017. забрањен у Марибору из безбедносних разлога

Словенија одбила да изда дозволу за Томпсонов концерт

Маркo Перковић Томпсон / Фото Танјуг

После одлуке суда у Марибору да је забрана концерта Марка Перковића Томпсона у том граду пре две године била незаконита, он најављује нови концерт, али министарство одбране Словеније одбило је да изда дозволу.


Концерт Томпсона, хрватског певача познатог по усташким и антисрпским песмама, био је 2017. забрањен у Марибору из безбедносних разлога, али је пре неколико дана Управни суд у том граду пресудио је да је та забрана била незаконита.


Организатор концерта Милан Трол најавио је нови концерт који је хтео да реализује на Леталишћу Мошкањци, али за то је била потребна дозвола Министарства обране.


Како преноси портал 24ур, министар Карл Ерјавец ту је молбу одбио.


Словенија није једина држава која је у последњих неколико година забранила Томпсонове концерте, наводи Индеx.Пре ње то су учиниле Швајцарска, Аустрија и Холандија због промовисања усташтва и неонацизма.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Kole Angelovski.

08.07.2019. 06:05

Ministarstvo odbrane je potpuno u pravu.Koje Thompson niko I nista o njemu nebi trebalo ni slovo da se napise.A Slovencima takav pevac netreba sigurno to je kulturan narod.