ЕКОЛОШКА КАТАСТРОФА У ПЉЕВЉИМА: ТЕ Пљевља плаћа штету

М. Секуловић, М. Дробњак

недеља, 07. 07. 2019. у 11:30

ЕКОЛОШКА КАТАСТРОФА У ПЉЕВЉИМА: ТЕ Пљевља плаћа штету

Фото М. Секуловић

До откривања починиоца еколошког инцидента у Ћехотини, ЕПЦГ ће надокнадити штету
До откривања починиоца еколошког инцидента у Ћехотини, ЕПЦГ ће надокнадити штету.

Ово је јуче Новостима речено у Министарству пољопривреде и руралног развоја, после еколошке катастрофе у Пљевљима, где је у рекама Ћехотини и Везишници у петак игинула огромна количина племените беле рибе.

Еколози, риболовци и хграђани су одмах оптужили ''одговорне'' из ТЕ Пљевља за овај инцидент о коме брији регион, а из МИнистарства је јуче саопштено да је ''акон пријема информације о еколошком инциденту у Ћехотини који је изазвао помор рибе великих размера, потпредседник Владе и министар пољопривреде мр Милутин Симовић разговарао је са менаџментом ЕПЦГ и договорено је да та компанија надокнади штету и издвоји неопходна средства за порибљавање Ћехотине до проналажења лица одговорног за овај инцидент.

Прочитајте још: УЖАСАН ПРИЗОР: Нове фотографије након помора рибе у Ћехотини (ФОТО)

Новости сазнају из поузданих извора да ће у Основном државном тужилаштву поводом ове еколошке катастрофе бити формиран предмет. До нечувеног скандала дошло је кад аје, како тврде еколози, из вентила ТЕ Пљевља у Везишницу испуштена огромна количина отровних материја.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)