Споразум који су потписали представници лажне државе Косово и Албаније о уједињавању и координисању својих спољних политика озбиљна је и забрињавајућа чињеница, сматра Владислав Бојовић, члан председништва Демократске народне партије и функционер Демократског фронта.

-Тиме што се чак не усуђује да коментарише овакав догађај, послушничка власт у Подгорици заправо даје прећутну сагласност, пружа подршку и наставља да подстиче и охрабрује даље потезе Албанаца у циљу реализације пројекта Велике Албаније.

То што су лажна држава Косово и Албанија договорили не само усклађивање већ и обједињавање спољних политика несумњиво појачава амбијент тензија и нестабилности у региону и представља озбиљно упозорење и реалну претњу и за саму Црну Гору које треба да буде свестан посебно православни дио становништва. Видимо како се Албанци, сада већ нескривено, држе пројекта Велике Албаније који је креиран још у 19. веку, за време Призренске лиге, а који подразумева ширење, односно заузимање и територије Црне Горе-каже Бојовић.

Важно је подсетити да је током састанка Прве призренске лиге 1878. године одлучено да сви Албанци треба да раде на старању великоалбанске државе од делова територија тада већ формираних суседних држава Србије, Црне Горе и Грчке.

Прочитајте још - Бриселу не смета "велика Албанија"

-Нажалост, Црна Гора је дошла у ситуацију да њена власт не реагује када треба осудити акције и потезе Албанаца којима се нескривено промовишу или чак конкретизују великоалбанске идеје, па ни када се, као у овом случају, стварају формалне претпоставке и политичка инфраструктура Велике Албаније, али се зато та иста власт окомила на једину канонску Српску православну цркву у Црној Гори са циљем да се сруши темељ и стуб одбране православне Црне Горе. Уместо одлучне реакције и осуде оваквог потеза Албанаца, не би нас изненадило да Срђа Дармановић ових дана најави формално обједињавање и усклађивање спољних политика Црне Горе, лажне државе Косово и Албаније и формирање заједничких амбасада и конзулата, чиме би ова власт дала коначну потврду да су спремни да жртвују Црну Гору за интерес великоалбанског пројекта-саопштио је Бојовић.

Прочитајте још - Дрецун: Неповратно покренут процес стварања велике Албаније

Он наводи да је све очигледније да је Албанцима у Улциљу, Тузима, Гусињу све дозвољено, док Срби и говорници српског језика у Црној Гори бивају одмах на удару државних органа, прогоњени, евидентирани, етикетирани, кажњавани и дискриминисани, ако само покушају да пруже одређени вид јавне одбране својих права, очувања идентитета својих предака и историјске православне Црне Горе.

- Сваки грађанин Црне Горе коме је стало да опстанка Црне Горе мора да схвати да се оваква изопачена и первертирана стварност у којој живимо мора се променити. У противном, од Црне Горе ће остати само трагови, брисан простор или празна љуштура-закључио је Бојовић.