Кабинет обијен, општински печат украден

И. Д. Стојадиновић

четвртак, 04. 07. 2019. у 07:41

Кабинет обијен, општински печат украден

Зграда СО Котор

У Сенци оптужби за незаконите радње, которски парламент данас би требало да изабере председавајућег. Аврамовић и Перовићева међусобно се терете за истоветно кривично дело

ОПТУЖБЕ о незаконитим радњама у СО Котор и даље пљуште са обе стране, и од в. д. председника СО Жељка Аврамовића, као и Драгице Перовић, коју је коалиција ДПС-СД-ХГИ-ЛП-Бруна Лончаревић (СДП) са исте функције сменила прошле седмице.

Прочитајте још: ПРВИ ЧОВЕК ОПШТИНЕ КОТОР ОБРАТИО СЕ ЦРНОГОРСКОМ ПРЕМИЈЕРУ: Јокић тражи нове изборе

Аврамовић је за данас заказао седницу локалног парламента, на којој би требало да се изабере нови председник, а о томе је обавештена и Перовићева, која је саопштила да је од Аврамовића добила допис печатиран печатом СО, а за који Перовићева тврди да се налазио у њеном кабинету, закључан у радном столу.

- Како се тај печат налазио у просторијама СО Котор, у мом кабинету, закључан у мом радном столу, заједно са факсимилом, очигледно је да је Аврамовић обио радни сто, у којем су, поред печата и факсимила, и моје личне ствари. Све је то чин наставка насиља и безакоња одборника Аврамовића, који се понекад јавности представља као вршилац дужности, а понекад као вршилац функције председника СО Котор, а све у име и за рачун скупштинске већине - казала је Перовићева.

Прочитајте још: СО Котор: Хајдучијом би да отму власт?

Како је додала, очекује да ће се у наредним данима "досадашњем безакоњу придружити и незаконито коришћење и употреба печата и факсимила", од чега се, како додаје, унапред ограђује.

ТРАГ СА ПАПИРА - НА ОБРАЗУ - ОВАКО са резервног положаја из зграде Општине, мењајући сваки дан канцеларије, уз помоћ ваших сателита замајавате грађане Котора. Кријући печат мислите да можете продужити свој мандат. Печат је само траг на папиру, а траг на образу свих нас је неизбрисив - казао је Аврамовић.

- Безакоње које се дешава у Котору може се зауставити лако и само на један начин, а то је да Влада Црне Горе на данашњој седници прекине мој мандат, а самим тим и мандат свих одборника у СО Котор, на начин што ће распустити СО и расписати изборе - поручила је Перовићева.

Она је додала и да очекује да ће Влада Црне Горе поступити у складу са законом и сопственом одлуком, те да неће бити саучесник у овоме.

Аврамовић, кога је нова скупштинска већина изабрала прошле недеље, претходно је позвао Перовићеву да врати службени печат Скупштине и преузме личне ствари из канцеларије, а након што је она најавила да ће упркос одлуци новоформиране већине да је смене, наставити да у пуном правном капацитету председава которским парлементом.

- Покушала је своју смену да спречи тиме што је запечатила врата скупштинске сале уз подршку своје математичке мањине. Незаконито је однела печат СО и тако направила кривично дело - казао је Аврамовић раније.

Перовићевој је поручио да би она присуствовала седници локалног парламента да је председница у пуном капацитету, али и да је то могла учинити раније сазивајући је по хитном поступку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Miroslav C

04.07.2019. 07:52

Šta mene interesuje šta se dešava u Kotoru. Da li ima neka vest sa Krfa?