Малтретирање српске деце: Тужилаштво на потезу

И. Д. С.

уторак, 02. 07. 2019. у 07:28

Малтретирање српске деце: Тужилаштво на потезу

Мајка Тања Ђукић

Полиција упозната са насиљем у подгоричкој Основној школи "Др Драгиша Ивановић". У ОШ ћутали о терору над децом српске националности, мајка једног ђака упорна да се све истера на чистац

ТАЊА Ђукић, мајка основца Д. Ђ. из ОШ "Др Драгиша Ивановић" у Подгорици, који је, како тврди, био жртва физичког и вербалног малтретирања на националној основи, поновила је наводе о насиљу над српском децом у тој школи од стране ученице осмог разреда. Рекла је и да је она иницијатор тога да се јавност путем медија упозна са немилим догађајима, да се одазвала позиву полиције, те и њима до детаља испричала са чиме су се ђаци српске националне припадности суочавали у просторијама те школе, као и да сада чека да случај до краја испита Тужилаштво.

Поводом изјаве управе школе да се ништа спорно не догађа, Ђукићева је поновила да није тачно, те да то најбоље потврђује њен сусрет са разредном њеног сина.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Подгорица: Српску децу редом малтретирају

- Ја сам питала зашто дозвољавају такве испаде, који већ одавно трају. Одговор је био - то се смирило и биће све у реду. Мој син и ја нисмо измислили случај. Одговор разредне је потврда да се у школи нешто дешавало - наводи Ђукићева.

Ђукићева истиче и да није тачно да управа школе није информисана и да не знају да је она претила да ће, уколико се терор настави, она све објавити.

- Управа је пасивна и није реаговала како треба. Ја остављам Тужилаштву да ради свој посао - казала је мајка основца Д. Ђ., додајући да је изјава директора школе неозбиљна, али да није први пут да он буде неозбиљан човек.

Ђукићева је позвала Тужилаштво да испита случај, али и пронађе особу са именом Милисав Бановић, за коју у школи тврде да не постоји, а који је, према њеним речима, њеном сину предавао информатику и био дежуран наставник спорног дана када је девојчица донела у школу нож и певала "Чавоглаве".

- Све се ово збивало и разредна је потврдила, професор Милисав Бановић постоји и Тужилаштво то може, наравно, лако да утврди - пуручила је Ђукићева.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НАПАДНУТИ СРПСКИ ЂАЦИ У ПОДГОРИЦИ: Марш Срби напоље, Црном Гором управљају Хрвати; Школа демантује (ФОТО)

ДИРЕКТОР И ДАЉЕ НЕГИРА

ДИРЕКТОР OШ "Др Драгиша Ивановић" Нико Раичевић раније је изјавио да су наводи о насиљу у школи потпуна неистина.

- Ми смо школу завршили са наставом 10. јуна. Књижице су подељене 25. јуна без икаквог инцидента. Ово је потпуно измишљена прича - казао је Раичевић, додајући да је реч о намерном покушају узнемиравања јавности, а као доказ за то устврдио да човек са именом Милисав Бановић не ради у школи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације