Црногорски председник и лидер Демократске партије социјалиста (ДПС) Мило Ђукановић изјавио је данас да је задатак те партије да се у наредном периоду одупре отпорима на домаћој сцени и да се пре свега реши верско питање, тако да не дође до подела, већ да дође до помирења и обједињавања на "европски начин".

Он је то рекао на конференцији те странке у Подгорици додајући да се Црна Гора суочава са "отпором оних који заправо покушавају да нас врате на почетак", преноси РТЦГ.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Душко Марковић у Бијелом Пољу: Своје цркве штитимо по закону

"Покушавају да оспоре наш верски идентитет, да оспоре тиме наш културни идентитет, и у финалу то води оној упитаности подлој, која је пратила нажалост наше историјско трајање, а то је: ''А што ће народу без свог националног, култнурног и верског идентитета држава. Зашто би људи истог нациоалног, културног и верског идентитета живели у две државе, зашто не живимо у једној држави'' ", рекао је Ђукановић.

Како је оценио, то је само "продужена замка" којом се покушава оспорити оно што је Црна Гора радила током читавог претходног периода и којом, како каже, "покушава да се оспори завршни корак" којим та држава покушава да "у потпуности утемељи државни, културни, национлани и верски идентитет Црне Горе и Црногораца".