ФИНАНСИРАЊЕ ОДБРАНЕ НАТО: Kредит Црногорцима за модернизацију војске?

В. К.

четвртак, 27. 06. 2019. у 11:41

ФИНАНСИРАЊЕ ОДБРАНЕ НАТО: Kредит Црногорцима за модернизацију војске?
Политика Сједињених Држава је да подржи савезнике НАТО у стицању модерне војне опреме која задовољава стандарде НАТО за међусобно деловање

АМЕРИЧКИ конгресмен из редова Демократа, Елиот Енгел предложио је Конгресу САД Закон о финансирању одбране НАТО, којим би се земљама чланицама Алијансе после 1999, међу којима је и Црна Гора, обезбедили кредити из буџета САД за модернизацију војске, пренели су медији у Подгорици.

- Политика Сједињених Држава је да подржи савезнике НАТО у стицању модерне војне опреме која задовољава стандарде НАТО за међусобно деловање, као и смањењу њихове зависности од одбрамбених производа Русије и земаља бившег СССР-а - истиче се у закону који је достављен Конгресу.

Прочитајте још - Црна Гора у НАТО шињелу брише своју историју?!

У овом документу се наводи да многи амерички савезници, укључујући земље НАТО, настављају да користе совјетску опрему, која их "присиљава на куповину резервних делова и услуга из Русије", подсећајући да ове земље немају потребна финансијска средства за куповину нове скупе опреме.

Коментари (8)

Рашо

27.06.2019. 11:51

Да, тако је. Прво дајте САД своје паре а онда ће вас послати да гинете негде у свету поново да би они зарадили паре, некоме отели имовину и убили све који им се противе. Зато су вас и примили, САД уживајте у благодетима чланства! Боље и не заслужујете.

realist.

27.06.2019. 12:55

Ugurajte djetice u dugove da ih branite od Muve I Komaraca, zato ce placati milionce koje ce Djukanovic za svoju odbranu zaduziti narod Koji coravo slusa lazi Djukanovici.

dragan963

27.06.2019. 15:09

"... стицању модерне војне опреме која задовољава стандарде НАТО за међусобно деловање, као и смањењу њихове зависности од одбрамбених производа Русије и земаља бившег СССР-а..."U PREVODU ZNAČI - MI ĆEMO VAMA DATI PARE NA KOJE ĆEMO VAM ZARAČUNATI KAMATE ALI POD USLOVOM DA KUPITE OD NAS OPREMU KOJA NAMA VIŠE NIJE POTREBNA (ČITAJ ZASTARELA JE)!!!ZATO SMO VAS I PRIMILI U ČLANSTVO!!!!

Gajić

27.06.2019. 15:33

Tako treba zaduži se kod zelenassa da bi te branio ali me zanima ko će vas da ugrozi sako jada

Neša

27.06.2019. 22:25

Eliot Engel, jedan od najznačajnijih šiptarskih lobista u Kongresu. Pa šta dalje reći.