ПРВИ ЧОВЕК ОПШТИНЕ КОТОР ОБРАТИО СЕ ЦРНОГОРСКОМ ПРЕМИЈЕРУ: Јокић тражи нове изборе

И. Д. С.

среда, 26. 06. 2019. у 21:29

ПРВИ ЧОВЕК ОПШТИНЕ КОТОР ОБРАТИО СЕ ЦРНОГОРСКОМ ПРЕМИЈЕРУ: Јокић тражи нове изборе

Зграда СО Котор Фото Кодекс

Тражио је од њега хитну реакцију, односно распуштање локалног парламента, увођење одбора повереника и расписивање нових избора у тој општини

ПРВИ човек Општине Котор, Владимир Јокић, поново се обратио премијеру Душку Марковићу, тражећи од њега хитну реакцију, односно распуштање локалног парламента, увођење одбора повереника и расписивање нових избора у тој општини.

- Тражимо да се председници СО и одборницима одмах скрати трајање функције, формира Одбор повереника и мандати врате грађанима Котора - наводи се у Јокићевом допису челницима Владе.

Јокић је допунио и кривичну пријаву против одборника ДПС-а, Жељка Аврамовића, због тога што је, како тврди као неовлашћено лице поново заказао седницу парламента на којој би се расправљало о разрешењу председнице СО, Драгице Перовић. Паралелно са тим седницу је, за други термин, са истом тачком дневног реда, заказала и сама Перовићева.

Прочитајте још - УПРАВНИ СУД ПОНИШТИО ОДЛУКУ: Бивши председник Котора нелегално смењен

Дајући изјаву пред државним тужиоцем у ОДТ-а Котор Синишом Милићем, Јокић је казао да позив који је добио од Аврамовића што се потписује као "председавајући" СО Котор, показује да он наставља да свесно врши кривично дело, лажно представљање, "неовлашћено и узурпаторски покушавајући да руководи локалним парламентом".

Члан Главног одбора ДПС-а Јово Суђић казао је да ће се седница СО Котор коју је за четвртак, 27. јун заказало 17 одборника, одржати сходно закону, као и да верује да је нико неће спречити.

Уколико иницијатива за смену председнице СО Драгице Перовић не добије потребну већину, Суђић сматра да треба одржати и седницу на којој би се гласало о разрешењу председнице коју је сама заказала за 10. јул.

Прочитајте још - Парламент под катанцем

МИНИСТАРСТВО

У МЕЂУВРЕМЕНУ се огласило и Министарство јавне управе, које је опоменуло Перовићеву и Јокића да нису обезбедили функционисање општине. Из МЈУ су их оптужили да све раде из политичких интереса, јер више немају подршку у парламенту.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације