ПРЕСУДУ Врховног суда којом су Љубо Вујадиновић, Ален Кожар, Саша Борета и Љубо Биговић за убиство високог полицијског функционера Славољуба Шћекића осуђени на по 30 година затвора, Уставни суд Црне Горе је укинуо. Разлог је, како се наводи, јер је овој групи повређено право на правично суђење и у разумном року. Тако ће процес бити враћен на поновни поступак Вишем, Апелационом и Врховном суду. Ова одлука је донета у уторак, на седници Уставног суда већином гласова судија. Образложење ове одлуке биће објављено у "Службеном листу" Црне Горе.

ПРОЧИТАЈТ ЈОШ - POSLE PUCNjAVE U ŠPANIJI: Preminuo Crnogorac blizak klanu Alana Kožara


- Ово је бацање прашине у очи. Ја им не верујем. Једно је сигурно, нећу дозволити поновно суђење, ни по цену сопственог живота - поручила је Славица Шћекић, сестра убијеног Славољуба. - На све могуће начине покушавали су да ослободе убице мог брата. Током суђења, било је разних опструкција, пресуда је укидана више пута. Два пута се покушавало да се измени Закон о амнестији, којим би се амнестирале убице мог брата. И сада, опет, нови покушај ослобађања убица преко Уставног суда. Не одговарам за своје поступке, пашће ми мрак на очи, а онда, а онда сам у стању да покренем и предузмем свашта, баш свашта.

Начелник Управе за општи криминалитет у МУП-у Црне Горе Славољуб Шћекић (46) убијен је у сачекуши 30. августа 2005.године, испред своје куће у подгоричком насељу Толоши. Реч је о човеку коју је имао блиставу каријеру, а главом је платио у тренутку док је учествовао у истрагама највећих убистава у Црној Гори, почев од његових колега Горана Жугића и Дарка Белог Распоповића, као и Душка Јовановића, уредника листа "Дан". Шћекић је кобне ноћи, један сат иза поноћи, дошао кући службеним возилом. Изашао је и кренуо ка улазу куће када је убица са око 25 метара даљине у његова леђа испалио два кратка рафала. Смртно рањени Славољуб пао је у локви крви готово на кућном прагу.