Парламент под катанцем

И.Д.С.

уторак, 25. 06. 2019. у 07:40

Парламент под катанцем

СО Котор Фото Скала радио

Јокић чека реаговање тужилаштва и премијера поводом ситуације у Котору. ДПС: Ланци и промењене браве доказ да овде не влада демократија

СИТУАЦИЈА у Котору још је бурна. Како би се спречило одржавање седнице на којој је једина тачка дневног реда требало да буде поновно разрешење председника Општине, Владимира Јокића, а по иницијативи дела одборника, улаз у зграду СО Котор је под катанцем. Јокић је саопштио да ће врата остати запечаћена све док се Влада Црне Горе и надлежна тужилаштва не изјасне по допису који су премијеру упутили председница СО Котор, Драгица Перовић и он.

Овакав поступак у Демократској партији социјалиста су оценили срамотом за демократију, док са друге стране, Јокић тврди да су све урадили у складу са законом. Председник которског ДПС-а Жељко Апрцовић је, након што је са колегама одборницима из ДПС, СД, ХГИ, ЛП и бившом одборницом СДП-а Бруном Лончаревић остао испред закључаних врата СО Котор, казао да је "у Котору поцрвенела демократија". Рекао је и да нема повратну информацију из Тужилаштва, у вези са кривичном пријавом која је поднета против Жељка Аврамовића, те најавио кривичне пријаве против руководства општине због злоупотребе службеног положаја и забране одборницима да уђу у парламент.

Прочитајте још - Распуштање скупштине или блокада

- Ланци и катанци и промењене браве на вратима на којима је налепљен некакав записник најбоље говоре да у Котору дефинитивно не влада демократија. Мањина има тај ексклузивитет да се овако понаша и да не дозвољава одборницима да уђу у свој парламент, онемогућивши им да донесу одлуке које су иницирали 25. марта ове године - поручио је Апрцовић.

Образлажући такав поступак, Јокић је казао да је одлука о печаћењу просторија СО Котор донета на основу Закона о локалној самоуправи, по коме је Општина дужна да се стара о својој имовини. Тако ће, додаје, остати све док се Влада не изјасни у вези са захтевом који је навео у допису премијеру Душку Марковићу, да се распусти локални парламент и распишу нови избори. Јокић истиче да је пресуда Управног суда правоснажна и да је он као председник општине дужан да извршава ту одлуку.

Владимир Јокић Фото Демократе

Прочитајте још - УПРАВНИ СУД ПОНИШТИО ОДЛУКУ: Бивши председник Котора нелегално смењен

СЛОБОДАН ДАН

ПРЕДСЕДНИЦА которског парламента је у понедељак ујутру, путем СМС-а обавестила колеге да ће имати слободан дан, како би спречили саучесништво у, како тврди, чињењу кривичног дела (незаконито заказане XIX СО).
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације