Марко Зекићу (27) и Радомир Ђукић (35), из Берана, ослобођени су оптужнице којом их је Више државно тужилаштво у Бијелом Пољу теретило да су починили кривична дела убиства у покушају у стицају са кривичним делом недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Ослобађајућу пресуду изрекло им је кривично веће Вишег суда у Бијелом Пољу којим је председавао судија Шефкија Ђешевић.

После изрицању пресуде, њима је укинут притвор.

Према наводима оптужнице, они су 10. јуна прошле године покушали да убију Шунтића у тренутку док је седео у аутомобилу паркираном испред једне пекаре у коју је његова супруга ушла да купи хлеб. Када их је приметио на мотоциклу, Шутнић је стартовао аутомобил и дао се у бекство, док су нападачи који су имали кациге на глави запуцали.

Прочитајте још - Хтели да убију и другог брата

Потера је трајала неколико стотина метара улицом ''29. новембар'', а у тренутку кад аје почела пуцњава, поред кола у којима је био Шунтић, било је двоје деце, што се види на снимку који је постављен на друштвене мреже.

Судија Ђешевић је током образлагања пресуде казао да изведеним доказима није утврђено да су Беранаци покушали да убију суграђанина, односно да није срушен њихов алиби, да су се у време пуцњаве налазили на територији тзв. Косова.

Иначе, Един Шунтић је већ једном био мета оружаног напада. На њега је пре две године пуцано из аутомобила у покрету, готово у смаом центру Берана, али је остао неповређен.

Зекић је раније осуђен на четири и по године затвора због убиства Единовог брата Јасмина Шунтића (19), 2010. године.