ВРЕЂАЛА ВЕРНИКЕ, ПА ЈОЈ СКРАТИЛИ МАНДАТ: Мирна Никчевић суспендована до окончања дисциплинског поступка

Танјуг

четвртак, 20. 06. 2019. у 12:13

ВРЕЂАЛА ВЕРНИКЕ, ПА ЈОЈ СКРАТИЛИ МАНДАТ: Мирна Никчевић суспендована до окончања дисциплинског поступка
Покренут дисциплински поступак због ставова и коментара на Фејсбуку, где је вређала вернике који су се на Тројчиндански дан окупили испред Саборног храма Христовог васкрсења у Храму у Подгорици

Првој саветници у црногорској амбасади у Анкари Мирни Никчевић скраћен је мандат и она је суспендована до правоснажног окончања дисциплинског поступка, јављају "Вијести".

Против Никчевић је почетком седмице покренут дисциплински поступак због ставова и коментара на Фејсбуку, где је вређала вернике који су се на Тројчиндански дан окупили испред Саборног храма Христовог васкрсења у Храму у Подгорици.

"Донета је одлука о скраћењу мандата Мирне Никчевић, саветнице у Амбасади Црне Горе у Анкари и покренут је поступак за удаљење са рада до правосназног окончања дисциплинског поступка", преносе "Вијести", не наводећи изворе својих информација.

Како додају, њен иступ третира се као тешка повреда радне обавезе, а санкција може бити отказ.

Прочитајте још - МИРНА БИ ДА СПАЉУЈЕ ЦРКВЕ И ПОПОВЕ: Скандалозно понашање саветнице црногорског амбасадора у Турској (ФОТО)

Никчевић је доспела у јавност након што је на Фејсбуку коментарисала сабор испред саборног храма Христовог васкрсења у Подгорици рекавши да би "запалила тај храм и сва говеда тамо".

Министарство се оградило од иступа своје службенице, истичући да су њени "ставови и коментари изнети на личном профилу на друштвеној мрежи Фејсбук у преписци са пријатељима и да ни на који начин не одражавају ставове овог министарства, нити државе Црне Горе".

Прочитајте још - Мирна вређа и прети: Мило ће вам доћи главе

Министарство је најавило мере како би се спречило слично понашање дипломата и других запослених, како на раду у Црној Гори, тако и у дипломатско-конзуларним представништвима државе.

"Они су у обавези да у вршењу својих послова на радном месту и ван радног места, у току радног времена и ван радног времена првенствено штите интересе и углед државе Црне Горе, њених органа и институција", наводе "Вијести".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)