СТЕЧАЈНА управа Атлас банке најавила је продају бивших организационих јединица, односно филијала, експозитура и шалтера те финансијске институције, а како је саопштено, продаја би требало да буде обављена у току наредна два месеца. То ће уједно бити други оглас за продају имовине банке у власништву одбеглог бизнисмена Душка Кнежевића, пошто је пре месец оглашена продаја земљишта и других некретнина вредних више од 10 милиона евра. Тај оглас је ипак стопиран неколико дана касније и очекује се да буде обновљен у наредном периоду.

Прочитајте још: КНЕЖЕВИЋ НАЈАВИО "ВРУЋУ ЈЕСЕН: Мило фотељу уступа Филипу

Колика ће бити процењена вредност филијала, експозитура и шалтера Атлас банке још није познато, али с обзиром на то да је, како су недавно казали из стечајног одбора, много захтева поверилаца за наплату потраживања, успешна продаја би многе обрадовала.

Након што је у Атлас банци почетком априла уведен стечај, Централна банка Црне Горе је навела да укупни депозити у тој финансијској институцији износе 189,9 милиона евра. Осим 89 милиона гарантованих депозита, чија исплата је почела у априлу, наплату чекају државне институције којима је у Атлас банци "заробљено" 8,9 милиона евра као и исплата по основу пале гаранције од Европске инвестиционе банке од 7,1 милион евра, те Инвестиционо-развојни фонд 1,7 милиона евра. Продајом имовине требало би да се наплате Фонд за заштиту депозита као и 3.200 клијената који имају депозите веће од 50.000 евра.

Прочитајте још: Много захтева за наплату потраживања Атлас банке

Стечајна управа већ је једном расписала оглас о продаји њених непокретности од укупно 5.790, али је тај оглас неколико дана касније поништен. Из права на исплату искључено је 413 депонената са укупним износом од 5,34 милиона евра.

Огласом, који је већ стопиран, планирана је продаја пословних зграда и простора, земљишта, и гаражних места у центру Подгорице и пословном центру Капитал плаза.

На продају је било понуђено земљиште од 434 квадратна метра под зградом од 400 квадрата и 34 квадрата дворишта, потом пословна зграда у ванпривреди укупне површине 828 квадрата, са подрумом и поткровљем. Почетна цена те зграде и земљишта у центру града била је 1,99 милиона евра, док су некретнине у Капитал плази нуђене по почетној цени од 8,65 милиона евра.

СТЕЧАЈ

САВЕТ ЦБЦГ увео је стечај у Атлас банку 5. априла, након две неуспеле докапитализације. Одлука о увођењу стечаја, како је раније саопштено, донета је услед погоршања пословања, а након што је привремена управа банке утврдила скривене намере које се односе на нереално високу процену имовине.