ЦЕТИЊАНИ М. П. (18), Л. Н. (20) и Ж. П. (19) ухапшени су због сумње да су умешани у убиство Богдана Милића, а полиција трага за још двема особама за које се сумња да су њихови саучесници - саопштио је у уторак начелник Центра безбедности Подгорица, Милован Павићевић.

Он је рекао да је, претрагом терена изнад бивше фабрике "Обод", пронађено оружје које је коришћено приликом извршења злочина, силиконске маске и качкети, као и гардероба и обућа коју су носили починиоци.

Прочитајте још - НАСТАВАК КРВАВОГ ОБРАЧУНА: Цетињанин ликвидиран из аутомобила у покрету, двоје рањено (ФОТО)

- Оружје и други предмети били су сакривени у ранцу, односно у торби која је била закопана у земљи - казао је Павићевић, додајући да је полиција претражила Цетиње и да су у потрази коришћени и хеликоптери.

Према речима тужиоца Саше Чађеновића, након што су осумњичени саслушани, одређено им је задржавање до 72 сата, а на терет им се ставља извршење тешког убиства.

О томе, шта је мотив убиства Милића и да ли су осумњичени повезани са "шкаљарским" или "кавачким кланом", како су казали, због фазе поступка не могу говорити.

Милић је убијен пре седам дана док је седео за столом у локалу "Портун" на Цетињу, а у пуцњави су рањени и његови суграђани Марко Вујачић и Горан и Драган Вушуровић.

Убијени Цетињанин је јавности познат по случају убиства Немање Медина за које се судило Владимиру Улами и Дарку Мијовићу, док је Милића ВДТ теретио да је починиоцима помогао након извршењa кривичног дела, односно да је једног од њих скривао у својој кући. На крају су сви ослобођени оптужби, а Милић је тада тврдио да је заплењено оружје његово и да се дуго година бави ловом.