ДРЖАВЉАНИН Србије Саша Синђелић, сведок сарадник у судском процесу за покушај "државног удара", илегално је у понедељак прешао границу матичне државе и ушао у Црну Гору. Ову вест потврдио је Миливоје Катнић, главни Специјални државни тужилац. Он је јуче саопштио да су Синђелићу више од петнаест дана стизале сталне, конкретне претње да ће бити убијен.

Прочитајте још - Саша Синђелић: Нико ми није тражио да убијем Ђукановића

- Синђелић је преко стаза, мимо граничног и редовних прелаза бежао у Црну Гору, што је било видно на његовим ногама и телу, саопштио је граничним органима, односно инспекторима у Рожајама да је у озбиљном прогону и да је био приморан да напусти Србију - казао је Катнић, додајући да је Синђелић желео да разговара са њима, али да ће након истраге знати како ће даље поступити. - Оно што је чињеница је да је у Црној Гори, да је изјавио да тражи политички азил и да је прогоњен у месту становања. Иначе, он је отац четворо деце. Жена му је пред порођајем или се породила, а он је у ситуацији да је у Црној Гори и да мора да бежи. Искључиво због тога што је морао да сведочи пред судом у Црној Гори. Мислим да ће ова држава и цивилизовано друштво решити проблем у складу са законом.

У понедељак током скупштинске расправе о раду државног тужилаштва Главни СДТ је послао оштру поруку посланицима Демократског фронта оптужујући да су они Синђелићеви гонитељи?!

- Ви га гоните и за то постоје докази. Молим вас да станете. У Црну Гору је по први пут од Србина побегао Србин. Пребегао је под куршумом - казао је Катнић!

Међутим, све ове наводе Катнића и Синђелића јуче су демантовали у Демократском фронту.

- Он се у Подгорици налази скоро десетак дана, где га Миливоје Катнић већ припрема за прес-конференцију. Информација да је Саша Синђелић пребегао из Србије користећи стазе и богазе, а све бежећи од српских служби безбедности, представља квазидраматични покушај скретања пажње са криминално скандалозног наступа Миливоја Катнића који би да је Црна Гора правно уређена држава завршио или његовим хапшењем или хоспитализацијом - наводи се у саопштењу ДФ.

Миливоје Катнић Фото Вијести

СВЕДОЧЕЊЕ

СИНЂЕЛИЋ је као сведок сарадник у судском процесу "државни удар" често мењао исказе. Одбрана оптужених више пута је указивала на његов спорни кредибилитет, тврдећи да се ради о особи која није поуздана, да ради за стране службе и да је цела његова прича о припреми државног удара монтирана. После вишемесечног испитивања Виши суд у Подгорици је прихватио његово сведочење. Тринаест оптужених у том процесу осуђено је на укупно 69 година и седам месеци затвора.