САША СИНЂЕЛИЋ ПРЕБЕГАО У ЦРНУ ГОРУ: Синђа побегао од претњи из Србије?

В. КАДИЋ

18. 06. 2019. у 09:28

САША СИНЂЕЛИЋ ПРЕБЕГАО У ЦРНУ ГОРУ: Синђа побегао од претњи из Србије?

Саша Синђелић Фото Вијести

Сведок сарадник у процесу за покушај "државног удара", Саша Синђелић, пребегао у Црну Гору

ДРЖАВЉАНИН Србије Саша Синђелић, сведок сарадник у судском процесу за покушај "државног удара", илегално је у понедељак прешао границу матичне државе и ушао у Црну Гору. Ову вест потврдио је Миливоје Катнић, главни Специјални државни тужилац. Он је јуче саопштио да су Синђелићу више од петнаест дана стизале сталне, конкретне претње да ће бити убијен.

Прочитајте још - Саша Синђелић: Нико ми није тражио да убијем Ђукановића

- Синђелић је преко стаза, мимо граничног и редовних прелаза бежао у Црну Гору, што је било видно на његовим ногама и телу, саопштио је граничним органима, односно инспекторима у Рожајама да је у озбиљном прогону и да је био приморан да напусти Србију - казао је Катнић, додајући да је Синђелић желео да разговара са њима, али да ће након истраге знати како ће даље поступити. - Оно што је чињеница је да је у Црној Гори, да је изјавио да тражи политички азил и да је прогоњен у месту становања. Иначе, он је отац четворо деце. Жена му је пред порођајем или се породила, а он је у ситуацији да је у Црној Гори и да мора да бежи. Искључиво због тога што је морао да сведочи пред судом у Црној Гори. Мислим да ће ова држава и цивилизовано друштво решити проблем у складу са законом.

У понедељак током скупштинске расправе о раду државног тужилаштва Главни СДТ је послао оштру поруку посланицима Демократског фронта оптужујући да су они Синђелићеви гонитељи?!

- Ви га гоните и за то постоје докази. Молим вас да станете. У Црну Гору је по први пут од Србина побегао Србин. Пребегао је под куршумом - казао је Катнић!

Међутим, све ове наводе Катнића и Синђелића јуче су демантовали у Демократском фронту.

- Он се у Подгорици налази скоро десетак дана, где га Миливоје Катнић већ припрема за прес-конференцију. Информација да је Саша Синђелић пребегао из Србије користећи стазе и богазе, а све бежећи од српских служби безбедности, представља квазидраматични покушај скретања пажње са криминално скандалозног наступа Миливоја Катнића који би да је Црна Гора правно уређена држава завршио или његовим хапшењем или хоспитализацијом - наводи се у саопштењу ДФ.

Миливоје Катнић Фото Вијести

СВЕДОЧЕЊЕ

СИНЂЕЛИЋ је као сведок сарадник у судском процесу "државни удар" често мењао исказе. Одбрана оптужених више пута је указивала на његов спорни кредибилитет, тврдећи да се ради о особи која није поуздана, да ради за стране службе и да је цела његова прича о припреми државног удара монтирана. После вишемесечног испитивања Виши суд у Подгорици је прихватио његово сведочење. Тринаест оптужених у том процесу осуђено је на укупно 69 година и седам месеци затвора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Абердар

18.06.2019. 09:46

У Србији је причао да је у ЦГ трпео страховити притисак истражних органа да сведочи како је сведочио а да заправо ништа од тога није истина. Сада прича да је од српских безбедносних служби трпео притисак!? Врло кредибилан човек и сведок!

Mula Jusuf

18.06.2019. 10:12

Moj Sindjelicu, da ti ustane samo jedan od pradjedova, sigurno da nebi imao priliku da trazis azil bas u Crnoj Gori.

Ranko M.

18.06.2019. 10:35

Ako sada Hrvatska ne zatrazi od Crne Gore izrucenje Sindjelica, koji je u toj drzavi osudjen pravosnazno, za ubistvo njihovog drzavljana, onda vise nema sumnje da je i Hrvatska umesana u projekat "drzavni udar" u Crnoj Gori. Zato ga nisu hteli traziti u toku procesa sudjenja srpskim i ruskim gradjanima.

Novljanka

18.06.2019. 10:42

je li ovo onaj sto je svjedocio o drzavnom udaru...pa onda optuzio cg organe da su ga primorali da lazno svjedoci? Sad su ga u Srbiji natjerala da slaze da je lazno svjedocio...ili sta? zreo za hospitalizaciju....

URUSAVA SE TEZA DRZAVNOG UDARA

18.06.2019. 10:44

JOS SAMO MILO DA POBEGNE IZ MONTENEGRA. Katnic je priznao, da su Milana Knezevica osudili bez i jednog dokaza, da je umesan u drzavni udar.

Dragan

18.06.2019. 11:30

Treba ga zbrinuti na ostrvu Sveta Jelena kao Napoleona. Tamo bi bio potpuno bezbedan od svih progona. Mada, Mamula je bliža.