Мирна Никчевић, саветница црногорског амбасадора у Турској, „прославила“ се на друштвеној мрежи Фејсбук где је у једној преписци са извесном Иреном Татар написала да би „запалила Дајбабе и све попове“! Ради се о манастиру Митрополије црногорско-приорске који се налази у истоименом селу, недалеко од Подгорице.


- Ирена, што се тиче Дајбаба ишла сам да се зајебавам с поповима мрзним, а и Теби се свиђао отац Лазар, нек ти Бог опрости. Одлучи се, или си за тековине либерала или кољача примитивних. И то с духовношћу нема везе, чисто сујеверје. Али, баш не могу вјероват да ти то није јасно. Искрено, запалила бих храм и сва говеда тамо...“

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Амфилохије оплео по председнику Црне Горе: Отима од цркве имовину да би је дао мафији... Е неће моћи!


Остало је да се види да ли ће државо тужилаштво реаговати на овај говор мржње, као што је то чинило за мање преступе.


Фото: FacebookЦРНОГОРСКА ДИПЛОМАТИЈА: ТО НИЈЕ СТАВ ДРЖАВЕ


Ставови и коментари Мирне Никчевић, саветнице у Амбасади Црне Горе у Анкари, изнети на личном профилу на друштвеној мрежи Фејсбук у преписци са пријатељима ни на који наин не одражавају ставове овог Министарства, нити државе Црне Горе, саопштили су из ресора који покрива шеф дипломатије Срђан Дармановић. - МВП ће предузети потребне мере како бисмо спречили слично понашање дипломата и других запослених, како на раду у Црној Гори, тако и у дипломатско-конзуларним представништвима наше државе, а који су у обавези да у вршењу својих послова на радном месту и ван радног места, у току радног времена и ван радног времена првенствено штите интересе и углед државе Црне Горе, њених органа и институција.