Мило Ђукановић, ''велики маг'' и ''обновитељ НВО ЦПЦ'', у понедељак ће како је најављено боравити у Беранама на изборној конвенцији локалног одбора ДПС. За Србе у Беранама, Мило Ђукановић није добродошао гост и особа је нон грата.


Прочитајте још: Амфилохије оплео по председнику Црне Горе: Отима од цркве имовину да би је дао мафији... Е неће моћи!


Ово је у недељу вече саопштио потпредседник СО Беране и председник Српске народне одбране Васојевића и лимске долине Горан Киковић.


- Посета Мила Ђукановића Беранама у времену најављене отимачине наших светиња у Црној Гори је у најмању руку провокација последњег европског дикататора и отимача светиња СПЦ у покушају, који ће ускоро отићи у политичку прошлост. Сво зло у Беранама и Црној Гори у протеклих 30 година донео је криминални клан предвођен овом индивидуом, зато га искрени берански Срби игноришу и презиру. Овом приликом очекујемо од делегата ДПС из Берана да га извижде и протерају са конвенције, јер је и њих унизио када је позвао на отимање светиња и када је унизио локални ДПС, који у органима државе Црне Горе, нема ни једног функционера ове странке из Берана. Зато очекујемо да затражите од Мила да ухапси распопа Мираша Дедејића, који хоће да јуриша на православне цркве и манастире у Црној Гори, каже Киковић, који поручује члановима ДПС: Будите први у Црној Гори који сте рекли не диктатору Милу, као што сте рекли ''не'' његовом најближем сараднику и идеологу ДПС Светозару Маровићу, некадашњем кординатору ДПС за Беране, који је признао на суду да је био један од вођа криминалне групе која је заједно са Милом Ђукановићем пљачкала Црну Гору.


Прочитајте још: Марковић: Ђукановић урадио оно што су хтели Тачи и Харадинај, власт ЦГ заборавља да су државу основали свеци СПЦ


- Мило је непожељан у Беранама, јер је унизио Црну Гору која је под његовом диригентском палицомн признала лажну државу Косово, увела санкције братској Русији, нашем вековном пријатељу и добротвору, за савезника одабрао НАТО савез који је сејао смрт на нашим просторима и убијао децу, жене и старце. Његова власт је ударила на српски језик и ћирилично писмо и ево на крају јуриша да отме наше највеће светиње цркве и манастире Српске православне цркве. Онда нема морално право за све зло што нам је урадио да срдачно дочека нити један Васојевић и Беранац Мила Ђукановића, који је све оне који несу уз њега претворио у грађане другог реда. Збг тога смо убеђени да овако као и ми размишљају и наши суграђани из локалног ДПС, и они ће му на унутарстраначким изборима у Беранама, сутра јасно рећи ''НЕ'' и не само њему већ и оваквом ДПС и политици коју води и вратити се на прави Божји пут са својом браћом да браните своје српске светиње и епархију Будимљанско-никшићку и њено седиште древни манастир Ђурђеве ступове, које су подигли свети Немањићи, каже се на крају реаговања Српске народне одбране Васојевића и лимске долине.