Власти Унско-санске жупаније започеле су премештање миграната из средишта Бихаћа на локацију Вучјак, недалеко од границе са Хрватском, преноси Хина.

Наводи се да се мигранти противе новом смештају који се налази на бившем одлагалишту отпада због чега су противљење тој локацији изразили и представници међународних институција.

Хина преноси да су мигранти које су представници полиције Унско-санске жупаније почели да одводе из центра града из импровизираних насеља и приватних објеката, након извесног времена покушали да се врате у Бихаћ, у чему су их спречили припадници полиције који више не дозвољавају повратак у центар града.

Прочитајте још - Око 500 миграната на Вучјаку, повређени полицајци

"Изместили смо људе који су боравили у малим шаторима на јавним површинама у граду без икаквих услова или су без идентификационих докумената изнајмљивали приватни смештај“, рекао је портпарол МУП Унско-санске жупаније Але Шиљдедић.

Он је навео и да је на локацију Вучјак одведена група људи који су изазивали изгреде.

Наводи се да су на локацији Вучјак постављени шатори, као и да се тек успоставља инфраструктура, снабдевање водом и електричном енергијом, као и санитарни чворови.

Полиција наставља да проверава објекте у ценртру Бихаћа у потрази за мигрантима који се не налазе под надзором власти.

Мигранти на локацији Вучјак, Twiter@Snejkicaa

Како су известили локални портали, запечаћено је неколико објеката у којима су били мигранти.

Градоначелник Бихаћа Шухрет Фазлић рекао је да је овај град препуштен самом себи у борби са мигрантима.

"Ми смо последњих десет дана дословно прегажени овде. У Бихаћу су више од 20 одсто од укупне популације мигранти", рекао је Фазлић.

Мигранти на локацији Вучјак, Twiter@Snejkicaa

Наводи се да се по проценама власти на подручју Унско-санске жупаније налази око 8.000 миграната.

Мисија УН у Босни и Херцеговини успротивила се успостављању мигрантског центра на локацији Вучјак, а наводи се да су се раније премештању миграната на ову локацију успротивили и Хрвати из насеља Заваља, Скочаја, Ведрог Поља и Жегара, који су у писму затражили и подршку Хрватског сабора.

Становници Бихаћа за данас су најавили протест у центру града због мигрантске кризе.