Хиљаде балона полетело из Сарајева у знак солидарности с Идлибом

Танјуг

субота, 15. 06. 2019. у 22:30

Хиљаде балона полетело из Сарајева у знак солидарности с Идлибом

Фото: Twitter @aa_balkans

Хиљаду балона данас је у Сарајеву пуштено у ваздух као израз солидарности и подршке за Идлиб у Сирији
Хиљаду балона данас је у Сарајеву пуштено у ваздух као израз солидарности и подршке за Идлиб у Сирији.

Међународна група активиста "We are the Love" организовала је у исто време скупове у 18 европских градова, међу којима и Сарајево, с циљем да се подсети на злочине у Идлибу и са захтевом да се заустави бомбардовање болница, школа и страдање невиних цивила, пренела је Фена.

У последњих шест седмица у покрајини Идлиб је, према подацима УН, убијен најмање 231 цивил, од којих 69 жена и 81 дете.

Прочитајте још: Ајфелова кула угасиће светла у част жртава напада у Ирану

Организација "We are the Love" тражи од међународне заједнице и релевантних институција три ствари - трајно заустављање насиља између свих зараћених страна, отварање коридора како би хуманитарна и друге врсте помоћи могле да дођу до недужних цивила и да се починиоци свих ратних злочина нађу пред међународним трибуналима и да се против њих и других група уведу санкције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Milorad

16.06.2019. 02:19

Jesu li vam Ameri platili da preskočite činjenicu da je 60 000 terorista pod njihovim pokroviteljstvom premešteno u Idlib a koje Sirijska vojska pokušava da eliminiše. I Talibani iz Sarajeva i Bosne protestuju protiv eliminacije njihove terorističke braće.

eks

16.06.2019. 09:17

Ne čudi nas. Islamska država i džihadisti glavoseče su uvek imali podršku od istih, ili sličnih . Kada su sekli ljudima glave, niko iz Sarajeva nije protestovao.

Vilenjak

17.06.2019. 12:29

@eks - Šta se Ti javljas,Pa Oni I daju podrsku zlocincima.Ne mogu Oni na pravednu stranu jer I svoje zlocine zataskavaju.Bolje da su kame zavezali za balone.

Александар

17.06.2019. 12:15

Gledam transparent sa slike kako "civili NE smiju biti opravdana vojna meta" i onda se setim taktike "bošnjaka, šiptara" i ostalih muslimana, a to je oblacenje maskirne uniforme preko civilne odece pa kad zagusti skidaju maskirno i glume civile..."Mnogo hrabri borci", samo ako ratuju protiv žena, dece i staraca....