У Сплиту се данас без инцидената одржава 9. Парада поноса, а међу учесницима, којих је било највише до сада, био је и хрватски ветеран Зоран Ерцег, који је на себи имао црвену мајицу Ватероло клуба Црвене звезде и у рукама транспарент на којем је комбинацијом ћирилице и латинице исписано "Није лако бити различит".

Ерцег је рекао да као грађанин Сплита има грађанску дужност да подржи људе којима су угрожена људска права, јер су и њему као инвалиду угрожена у неком другом делу људска права, преноси Далмација данас.

"Сви људи који буду читали ову изјаву су припадници неке мањине којој су угрожена људска права. Да ли су то самохране мајке, деца без родитељског старања...", навео је он.

Ово је, како је Ерцег рекао, мајица момка који је бежећи од сплитских хулигана скочио у море.

"Ми имамо проблем са собом. Сутра ће то бити грађани Загреба, па Шибеника и то само зато што не навијају за неки други клуб", рекао је Ерцег.

Ватерполисти Црвене звезде нападнути су у фебруару у Сплиту, уочи утакмице Јадранске лиге. Ватерполиста Александро Краљ се сплитских хулигана спасао тако што је скочио у море.

Сплитски ратни ветеран Зоран Ерцег познат је по бројним акцијама и иступима, од којих је последњи био приликом отварања споменика Фрањи Туђману у Загребу, где је викао пароле против првог хрватског председника због чега је физички нападнут, а потом и притворен, пренела је Далмација данас.