ПАЛМЕР УПОЗОРАВА:Разговоре о статусу КиМ не везивати за дешавања у БиХ

Тањуг

15. 06. 2019. у 19:26

ПАЛМЕР УПОЗОРАВА:Разговоре о статусу КиМ не везивати за дешавања у БиХ

Метју Палмер / Фото П. Милошевић

Заменик помоћника државног секретара Сједињених Америчких Држава Метју Палмер, изјавио је данас у Бањалуци да се разговори о статусу Косова и Метохије не могу везати за дешавања у БиХ
Заменик помоћника државног секретара Сједињених Америчких Држава Метју Палмер, изјавио је данас у Бањалуци да се разговори о статусу Косова и Метохије не могу везати за дешавања у БиХ, преноси Фена.

"Осим што би нормализација односа између Београда и Приштине значајно побољшала односе и безбедност на целом простору западног Балкана, отворила би европски пут и за Србију и за Косово", рекао је Палмер и додао да је то јако добро за БиХ.

Амерички функционер је, у разговору за новинску агенције БиХ, изразио наду да ће страначки лидери успети да дођу до споразума који ће омогућити да се формира нова власт на нивоу БиХ, како би се земља кретала ка ЕУ, односно ка евроатланској будућности.

Палмер је рекао да САД подржавају Дејтонски споразум и додао да ће морати да дође до реформи у земљи да би БиХ, како је казао, била функционалнија и испунила стандарде за чланство у ЕУ.

Амерички дипломата потврдио је да остају на снази америчке санције Милораду Додику и Николи Шпирићу, наводећи да САД нису виделе никакве промене у њиховом понашању, што би их, како је рекао, квалификовало да буду уклоњени с америчке "црне листе".

"Они знају шта треба да ураде. И нама би било драго када би они то радили", навео је Палмер.

Палмер је нагласио да његова земља заговара најближи могући партнерски однос између НАТО и БиХ и да верује да Русија жели да блокира европски и евроатлански пут БиХ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Nikola U.

15.06.2019. 21:27

Zameniče pomoćnika, više ni ne znaš šta pričaš. Idi kući i odmori se malo posle žurke sa Tačijem i Haradinajem.

Бањалучанин

15.06.2019. 22:28

Ма наравно, треба их везати за Нови Зеланд.

буки

16.06.2019. 14:03

Ово што трабуња Палмер су баљезгарија, а мене много више интересује шта је њему рекао Додик.

Marks

16.06.2019. 15:43

Palmeru pošto se ponosite.. demokratijom i pravom, onda poštujte rezoluciju 1244 SBUN.

Sinisa

16.06.2019. 18:58

Srbi nisu naucili da im neko dodje u kucu i nareďuje kako ce se zivjeti.Ovi buljavi nam ne trebaju!