ИАКО је Управни суд Црне Горе поништио одлуку о смени председника Општине Котор Владимир Јокића (Демократска ЦГ), а шефица локалног парламента Драгица Перовић (ДСС) отказала седницу СО која је била заказана за петак, из Демократске партије социјалиста поручују да се зна ко је нова већина у Котору и да спремно очекују нову седницу Скупштине и избор њиховог кандидата Жељка Апрцовића за градоначелника. Не желе, засад, да коментаришу судску одлуку.

- Зна се ко је већина у Котору - каже Михаило Анђушић (ДПС). - Котор ће добити новог председника из нове скупштинске већине уколико не буде нових нелегитимних одлука од стране власти која је довела општину у ситуацију у којој се налази.

У табору Демократске Црне Горе влада задовољство одлуком Управног суда.

- Сада очекујем од партија јавно извињење грађанима Котора, јер због њиховог насиља град није функционисао - казао је новинарима Владимир Јокић. - Због свега овога нису исплаћиване зараде у локалној самоуправи. Учинићемо све како би се последице санирале и град почео нормално да функционише.

Прочитајте још - УПРАВНИ СУД ПОНИШТИО ОДЛУКУ: Бивши председник Котора нелегално смењен

Члан Председништва Демократа Невен Гошовић додаје да је одлуком Управног суда потврђен њихов став да је одлука о престанку мандата Јокићу незаконита.

- Она је донета од стране групе одборника у паузи скупштинског заседања и потписана од стране неовлашћеног лица - казао је Гошовић.

Председника општинске скупштине Драгица Перовић сматра да је Управни суд "послушао глас разума".

- Све је почело са хајдучијом, а сада се свему стало на крај - оцењује Перовићева.

Владимир Јокић је разрешен функције председника општине Котор 24. априла, гласовима ДПС, Хрватске грађанске иницијативе, Либералне партије и Социјалдемократа. Пресудни су ипак били гласови шефице клуба одборника СДП-а Бруне Лончаревић. Она је у у петак поручила да жели добро Котору и да нема намеру да узме ниједну функцију у градској управи.

Прочитајте још - Смена градоначелника Котора подигла буру

ИПАК СМЕНЕ?

У ДПС Котора наводе да је сасвим извесно да ће Владимир Јокић бити смењен и да је Управни суд занемарио чињенице да је самовољно доносио одлуке из надлежности Скупштине, због непостојања буџета за 2019, недоношења виталних и законом прописаних стратешких докумената од значаја за развој града Котора, незаконитог запошљавања активиста, кумова и родбине, као и због непостојања ниједне капиталне инвестиције од конституисања власти па до данас. Из ДПС су поручили да ће и Драгица Перовић бити смењена због "блокаде и неодржавања седница Скупштине, грубог кршења статута и пословника СО Котор, непоштовања већинске воље грађана".