Заплењени хероин и марихуана у Никшићу и Рожајама

М. С.

петак, 14. 06. 2019. у 09:35

Заплењени хероин и марихуана у Никшићу и Рожајама

Фото: Управа полиције

Како је саопштила Управа полиције припадници Одељења безбедности Рожаје извели су акцију у којој је откривен ланац уличне продаје дроге и лишили слободе два лица

У циљу откривања, сузбијања и спречавања уличне продаје дроге службеници Центра безбедности Никшић су извршили претрес С.Ј. (36) из Никшића и просторија које он користи и пронашли и одузели 35 пвц паковања хероина укупне тежине око 100 грама. О догађају је обавештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици који је наложио да се С.Ј. лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога. Након саслушања тужилац је за ово лице донео решење о задржавању у полицијским просторијама до привођења надлежном судији за истрагу.

Прочитајте још: Кријумчарили мигранте па их опљачкали, две особе ухапшене

Како је саопштила Управа полиције припадници Одељења безбедности Рожаје извели су акцију у којој је откривен ланац уличне продаје дроге и лишили слободе два лица, А.К. (20) и Е.М. (19) из Рожаја који су осумњичени за поседовање и стављање у промет марихуане. А.К. је, како се сумња, дрогу продао Е.М, док је Е.М. дрогу коју је купио од А.К. продао једном лицу. Ланац уличне продаје дроге откривен је кад је полиција код тог лица контролом пронашла паковање марихуане коју је ово лице држало ради употребе. Криминалистичка обрада упутила је на сумњу да је ово лице марихуану купило од Е.М. Организована је опсервација и полицијски службеници су претресли Е.М. код којег је пронађено још паковања марихуане које је Е.М, сумња се, имао намеру да прода поменутом лицу. Даља криминалистичка обрада упутила је на сумњу да је Е.М. марихуану купио од А.К. Претресом А.К. такође је пронађено паковање марихуане. Осумњичени А.К. и Е.М. су, уз кривичну пријаву, приведени државном тужиоцу у ВДТ у Бијелом Пољу, због основане сумње да су починили кривично дело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације