ОВО ЈЕ ЈЕДАН ОД НАПАДАЧА НА СРБЕ: Ватрогасац већ хапшен у Србији када су навијачи Хајдука крали и исписивали усташке графите (ФОТО)

Новости Онлине/Танјуг

четвртак, 13. 06. 2019. у 18:01

ОВО ЈЕ ЈЕДАН ОД НАПАДАЧА НА СРБЕ: Ватрогасац већ хапшен у Србији када су навијачи Хајдука крали и исписивали усташке графите (ФОТО)

Фото: Index.hr, Facebook @ Vatrogasci Pučišća

Како време одмиче, сазнаје се све више детаља о недавном нападу на сезонске раднике српске националности на Брачу

Како време одмиче, сазнаје се све више детаља о недавном нападу на сезонске раднике српске националности на Брачу, којима је у помоћ покушао да прискочи и један брачки ватрогасац, преноси index.hr.


Подсетимо, група од 15-ак припадника Торциде, међу којима је био и 22-годишњи Вили Мартинић, у Супетру на Брачу напала је групу сезонских радника, од којих су неки причали екавицом.


Оно што досад није било познато је да је Вили Мартинић такође ватрогасац.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Пуштена оба нападача на Србе у Супетру


Занимљиво је да је Мартинић био хапшен и у Србији, када је група навијача Хајдука крала на једној бензинској пумпи и исписивала усташке графите. Како пише index.hr, тада је завршио у српском притвору, а хрватски министар Ловро Кушчевић лично је помогао његовој породици да ступи у контакт са притвореним Мартинићем.

СПЛИТСКА ПОЛИЦИЈА НАСТАВЉА ИСТРАГУ ИНЦИДЕНТА У СУПЕТРУ

Случај премлићивања четворо сезонских радника у Супетру на хрватском острву Брачу, од којих су двојица српске националности, још није добио свој епилог, а сплитска полиција је у наставку истраге данас привела двојицу младића старости око 20 година, једног из Сплита и једног с Брача.

Иако се сумњало да су двојица приведених учествовали у нападу на четверо младих сезонаца и супетарског ватрогасца, који им је прискочио у помоћ и којем је сломљен нос, полицијском обрадом нису нађени чврсти докази за то па су пуштени на слободу без икакве пријаве, пише сплитска Слободна Далмација.

Али, трећи младић из Сплита, за којег је полиција успјела прибавити доказе који га с довољно основнаном сумњом повезују са учествовањем у нападу, још није криминалистички обрађен јер је засад недоступан полицијским органима.

Позивајући се на незванична сазнања, сплитски дневник пише да су снимци видеонадзора с околних објеката, а с којима полиција до сад располаже, показали да су у нападу на сезонце учествовале четири особе док је осталих десетак мушкараца стајало са стране као "подршка".

Двојица од њих, 22-годишњак из Пучишћа и 19-годишњак из Сплита су ухапшени због насилничког понашања из мржње и одређен им је једномесечни истражни затвор, трећег полиција тражи док четврта особа још није идентификована.

Проблем у идентификацији представља и чињеница да су нападачи на глави носили тзв. "дуксерице".

Из полиције поручују да се криминлистичка обрада у овом случају наставља.

Инцидент у Супетру се догодио у недељу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)

dejan

13.06.2019. 18:07

Nije mi jasno, zasto ljudi i dalje idu tamo. Samo mazohisti idu tamo gde su sigurni da ce dobiti batine.

буки

13.06.2019. 18:18

Можда је хрватски министар Ловро Кушчевић желео да помогне породици Мартинића да ступи са њим у контакт док је био у српском затвору, али то сигурно не би могао да оствари без предусретљивости наших судија и полицајаца. Жао ми оних Срба који већ тамо живе и немају где, али ове који одавде оду на њихов украдени део Јадрана да се купају и оставе им један једини динар, њих и треба да туку сваки пут кад замоче палац у море.

Miodrag

13.06.2019. 18:35

Shovinizam je bolest opaka.Karakteristican je za humanoide nizeg problematicnog psihickog i duhovnog stanja.Agresivnost kao izrazena negativna prateca osobina te teshke bolesti,donosi cesto puta fatalne posledice,kako za obolelog od te bolesti,u glavnom primitivne provinijencije,tako i za bilo koga u njegovom okruzenju ko je spreman da ga spreci u njegovom ludilu.

Миро Марковић

14.06.2019. 16:54

@Miodrag - Миодраже, честитам Вам на одличном коментару!

Др Милан Лекић

13.06.2019. 20:07

Мржња у најстаријим српским земљама, Далмација, западна Херцеговини, Црна Гора, Косово призренско, траје од Берлинског конгреса до данас. Инциденти нису спонтани. Иза њих, у континуитету, стоје, прије свега, радикални кругови католичке цркве. Циљ: застрашивање преосталих православних Срба и одвраћање протераних и њихових потомака од повратка на своја имања. Посебно у Далмацији, Ватикан стрепи да би СПЦ, након пријема Србије у ЕУ, могла у Стразбуру затражити враћање својих поседа дуж Јадрана.

Zoran

13.06.2019. 20:13

Pušten da se iz Srbije u Hrvatsku kao gest dobre volje i vratilo nam se kao bumerang. Hrvatsko pravosuđe nije reagovalo protiv njega, što će reći da se slažu sa ustaškim ponašanjem svojih građana u Srbiji. EU na obe situacije ćuti i vratiće im se sutra kao što nam se svima u svetu vraća kombinacija stvaralaca Al kaide (USA) od koje je nastao ISIL, tako će ustaše sutra napraviti problem EU. Za EU me baš i briga već ,i imamo problem koji polako eskalira i raste uz podršku hrvatske vlasti i sudstv

Marko

13.06.2019. 20:28

Meni ta Torcida nije jasna, BBB ih biju stalno ih ponižavaju a vrlo su agresivni i prema Srbima.U čemu je problem sa njima ?

Zika-Terminator

16.06.2019. 16:07

Ovo ustasko pseto smo trebali obesiti na granici sa ruznom njihovom i pustiti ga da se ucrva na kanapu...