Хрватски члан Председништва БиХ Жељко Комшић оградио се данас од, како каже, "сервилног и недостојног чина", председавајућег Председништва БиХ Милорада Додика због рапортирања српком министру одбране Александру Вулину у Бањалуци, те додао да о преласку миграната из Србије у БиХ треба разговарати са председником Србије Александром Вучићем.

Оцењујући то понижавајућим, Комшић је за сарајевске Вијести рекао да је невероватно да председавајући Председништва БиХ рапротрира "обичном министру одбране друге државе који га је данас вербално потапшао и похвалио за блокирање и одбијање решења мигрантске кризе у Босни и Херцеговини".

"Као члан Председништва ограђујем се од овог сервилног и недостојног чина. Док је био председник мањег бх.ентитета донекле се могла схватити оваква пракса да беспоговорно слуша представнике српске власти, али је време да научи да је сада део колективног шефа државе", рекао је Комшић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - VULIN POZDRAVIO DODIKOVU ODLUKU: Srbiju i Srpsku nikakva vojska ne može razdvojiti

Очито је, каже, да ћемо о спречавању илегалних прелазака миграната из Србије морати детаљније да разговарамо са председником Србије Александром Вучићем.

Уместо да спречава илегални прелаз миграната у Босну и Херцеговину српски министар одбране даје себи за право да коментарише одлуке Председништва Босне и Херцеговине о употреби Оружаних снага Босне и Херцеговине. Да Вучићев министар и доиста ради свој посао и спречава илегални прелазак миграната из Србије у БиХ уопште не би било потребе да се разматра ангажман Оружаних снага БиХ на граници са Србијом, нити би икада колеги Додику пало на памет да први предлажи нешто попут тога“, рекао је Комшић.

Вулин и Додик састали су се данас у Бањалуци са борцима са Кошара, који у том граду бораве поводом премијере филма "Ратне приче са Кошара".