ПОСЛЕ НАПАДА НА СРБЕ: Градоначелница забрањује Торцида куп; Десничари је упоређују са Стаљином

Танјуг

понедељак, 10. 06. 2019. у 17:20

ПОСЛЕ НАПАДА НА СРБЕ: Градоначелница забрањује Торцида куп; Десничари је упоређују са Стаљином

Ивана Марковић , фото Фејсбук

Након одбијања донације града за покровитељство комеморације на Блајбургу, СДП-ова градоначелница Супетра поново бриљира, рекао је Паук, иначе члан странке десничара Златка Хасанбеговића
Након што је градоначелница Супетра Ивана Марковић најавила да ће укинути финансирање Торцида купа и да ће забранити њихово одржавање на градским теренима, после напада двадесетак хрватских младића на четири сезонска радника, међу којима је било Срба, огласио се одборник десничарске Неовисни за Хрватску, Мартин Паук, упоредивши је са Стаљином.


Сумња се, наиме, да су управо припадници групе Торцида након одржавања тог купа у ноћи између суботе и недеље напали четворо сезонаца Срба из Славоније.


Пауку, који је био на листи странке Неовисни за Хрватску за европске изборе, није се свидела забрана одржавања Торцида купа.


Такве забране, казао је, не би се постидео ни Стаљин.


"Након одбијања донације града за покровитељство комеморације на Блајбургу, СДП-ова градоначелница Супетра поново бриљира", рекао је Паук, иначе члан странке десничара Златка Хасанбеговића.


Паук је напад на сезонце из Славоније назвао "тучом адолесцената", што, како сматра, никако није разлог да градоначелница забрани одржавање Торцида купа.


Запитао је да ли би супетарска градоначелника овако оштро реаговала да у тучњави "дебљи крај" нису извукли Срби, већ неко од Хрвата.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: БРУТАЛАН НАПАД У БРАЧУ: Уз повике "Ко је од вас Србин, ко је Србин?" претучена четири младића и једна девојка


"Да ли је ово прва тучњава уопште на Брачу откад госпођа врши дужност градоначелнице? Очито да јесте, јер према свему виђеном градоначелница одмах затвара данас турнире, можда сутра кафиће, а прекосутра ресторане које су претходно посетили учесници тужњае", навео је Паук и додаје да је "јасно као дан коме смета Торцида због својих домољубних и државотворних ставова".


С обзирм на то да тих забрана до сада није било, постоје само две могућности - или је ово прва тучњава уопсте у Супетру у мандату градоначелнице, или се укидају јавна догађања само кад се, како каже Паук, неко дирне у нечију омиљену, владајућу националну мањину.


Паук је најаву градоначелнице Супетра назвао "детињастом, наргументованом и неоправданом", те јој предложио да уместо Торцида купа организује турнир "Братства и јединства".


"Ваљда ће им тада (најутицајнијем опозиционом СДП) душа бити на месту", навео је Паук.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације