Амерички хеликоптери у Голубовцима напунили гориво

Танјуг

04. 06. 2019. у 16:40

Амерички хеликоптери у Голубовцима напунили гориво

Depositphotos

Три америчка хеликоптера „ХХ-60 Блек Хоук“ слетети су јутрос на војни аеродром „Књаз Данило“ у Голубовцима због пуњења резервоара горивом, а на захтев Копнене војске САД у Европи
Три америчка хеликоптера „ХХ-60 Блек Хоук“ слетети су јутрос на војни аеродром „Књаз Данило“ у Голубовцима због пуњења резервоара горивом, а на захтев Копнене војске САД у Европи.


Како појашњавају из црногорског Министарства одбране данашње слетање америчких хеликоптера на црногорски војни аеродром део је уобичајене процедуре у циљу пружања услуга америчким војним хеликоптерима током њиховог прелета ваздушног простора Црне Горе.


"Хеликоптери су део прве пешадијске јединице америчих копнених снага у Европи која ће учествовати на вежби „Дисајсив страјк“ (Одлучујући напад), која се одржава на полигону Криволак у Републици Северној Македонији, заједно са припадницима ВЦГ", саопштено је из црногорског Министарства одбране, пренела је РТЦГ.


Хеликоптери су се на аеродрому у Голубовцима задржали око сат времена.


Том приликом, представници Ваздухопловства Војске Црне Горе, на челу са командантом, потпуковником Бојаном Благојевићем, разговарали су са посадом америчких хеликоптера.


ПРОЧИТАЈТЕ И: НАТО АКЦИЈА НАД ЛОВЋЕНОМ: "Јурофајтери" пресрели цивилни авион


Они су разменили информације о могућностима и перформансама хеликоптера “ХХ-60 Блек Хоук” и Бел хеликоптера, које поседује црногорско ваздухопловство.


У име Амбасаде САД, сусрету на подгоричком аеродрому присуствовао је војни аташе те земље потпуковник Роберт Пери.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Sale

04.06.2019. 20:12

aerodrom "Knjaz Danilo".. Jel to onaj Danilo što je uz pisanu podršku ruskog cara Nikolaja I došao na vlast? I što se u Petrogradu proglasio za Knjaza? E pa ako je po tom knjazu, onda su anerički helikopteri taman koliko i da je sam knaz Danilo nahranio vojsku Osman paše Latasa