Неколико стотина грађана окупило се вечерас испред зграде Врховног тужилаштва у Подгорици, где је одржан тринаести протест у организацији покрета "Одупри се - 97000".

Окупљенима се са бине обратила Данијела Павићевић, посланица СНП-а и сестра убијеног власника дневног листа "Дан" Душка Јовановића, испред студената обратио се Аљоша Туровић, Радован Јеремић испред мештана насеља Парк шума Загорич и представница мајки са троје и више деце којим је укинуто доживотно стечено право на накнаде, Вера Дринчић,те представник грађанског покрета " Грађанска акција", Василије Миличковић.

- У Црној Гори не станује правда, ово је земља сиромашних грађана где цвета криминал. Убиство мог брата има политичку позадину и све док је ова власт, налогодавци неће бити откривени. Убице су знале да ће бити заштићене, јер је је држава уређена по вољи и потреби неколико појединаца који су и донели одлуку да Душко мора бити убијен.Платићете за овај, али и све остале злочине - поручила је Павићевићева док су окупљени узвикивали "Убице, убице".

Василије Миличковић казао је да се премијеру обратио са 14 питања, али да није добио нити један одговор. Тврди и да тужиоци одавно не раде свој посао, те да све његове пријаве "чаме" у фијокама, али и да је спреман да ке спреман да, уколико се испостави да наводи из тих пријава нису тачни, пдговара за то и одслужи затворску казну за лађи и клевете.

- Тужиоци морају бити независни и морају радити свој посао. Потрудићу се да срушим врховни стуб плајче, Специјалног државног тужиоца Миливоја Катнића и Врховног државног тужиоца Ивицу Станковића - поручио ке Миличковић.

Грађани су током протесне шетње којом су обишли "заробљене" институције узвикивали "Правда за Душка, "Мило убицо", "Лопови" "Ми смо држава"... Протест су подржали и посланици Миодраг Лекић (Демос), Алекса Бечић, Борис Богдановић и Данило Шарановић из Демократске Црне Горе, Јован Вучуровић из Демократског фронта и независна посланица Анка Вукићевић.