Дипломирани грађевински инжењер из Берана Марија Јеврић (32) погинула је у недељу око 22 сата у кањону Мораче, код Међуријечја, у непосредној близини тунела бр. 15, на путу Колашин - Подгорица. Несрећа се догодила када је са сестром Мирјаном изашла из аутомобила паркираног на проширењу поред пута да би се одморила. Ходајући импровизованим паркингом, по свему судећи, оклизнула се, или је под окриљем ноћи, не видевши ивицу, изгубила равнотежу и пала у амбис дубок око 80 метара.

У покушају да је спасе, лакше је повређена њена сестра Мирјана (29), такође архитекта.Прочитајте још:ТЕШКА НЕСРЕЋА КОД МАЧВАНСКЕ МИТРОВИЦЕ: Погинула једна особа (ФОТО)

Са њима су у аутомобилу никшићких регистарских ознака била двојица младића Д. В. (30) и Н. К. (27), који су одмах прискочили у помоћ сестрама, али је за Марију било касно.

Студенткињу генерације Грађевинског факултета у Подгорици, која је неко време после дипломирања радила на факултету, а потом у црногорском стручном тиму на изградњи ауто-пута Бар - Бољаре, после вишесатне борбе с неприступачним тереном и растињем, које су морали да крче у дужини од 300 метара, на обали Мораче пронашли су припадници Службе заштите и спасавања из Колашина. Нажалост, девојка је била мртва.

Према наредби основног државног тужиоца у Колашину, њено беживотно тело пребачено је на обдукцију у Клинички центар Црне Горе у Подгорици.

Марија Јеврић Фото Фејсбук

ЗАШТИТНА ОГРАДА

ПОГИБИЈА младе Беранке није прва оваква трагедија на "путу смрти". Међутим, одговорни ни после многобројних случајева страдања људи никако да поставе заштитну ограду поред места на којима се путници одмарају, а ноћу често страдају.