Позната глумица Памела Андерсон се недавно укључила и у актуелне изборе за Европски парламент тако што је подржала Покрет за демократизацију Европе 2025 (ДиЕМ25).

Оснивачи тог покрета су бивши грчки министар финансија Јанис Варуфакис те хрватски филозоф и активист Срећко Хорват, с којим блиско сарађује, преноси хрватски Порталновости.цом.

Као и Андерсон, ДиЕМ25 снажно се залаже за Греен Неw Деал (Зелени Неw Деал) – сет политичких мера који у фокус истовремено ставља климатске промене и економску неједнакост.

Говорећи о разлозима зашто је подржала покрет ДиЕМ25, она је казала да јој се свиђа то што је тај покрет спреман учинити све што је потребно како би био инклузиван.

"То значи укључити и људе попут мене. Такође волим бити поетична, изговарати оно што други ‘не могу’. Ја могу и хоћу. Тако прилазим свему што радим", казала је Андерсон.

Глумица је недавно путем Твитера јавно изразила подршку хрватској лево-зеленој политичкој платформи Можемо!.

Она је додала да је срећна што види да је њен политички ангажман изазвао мали потрес у Хрватској.

"Можда је Хрватској потребан политички потрес ако желите зауставити хиљаде хрватских људи који одлазе из земље зато што економија не функционше и ако желите бити у стању управљати ситуацијом у којој ће за две или три деценије долазити милиони климатских избеглица, казала је Андерсон.

"Моја порука Хрватској била би: Обратите пажњу на те покрете, подржите децу која штрајкују, изађите из националистицке прошлости и вратите се у будућност", закључила је она.