БАЊАЛУКА - Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик је поново пружио подршку председнику Високог судског и тужилачког савета (ВСТС) Милану Тегелтији, оценивши да се ради о још једном нападу на српске кадрове.Додик је рекао да су у питању неосноване оптужбе.

"То је део обрачуна из Сарајева. Милан Тегелтија доживљава оно што су многи доживели, који су тамо отишли с намером да нешто ураде и да помогну, а вратили се укаљани од стране тог истог Сарајева", рекао је Додик, пренела је РТРС. Према његовим речима, прогон српских кадрова је део атмосфере која влада у Сарајеву.

Сарајевски портал "Журнал", који је првобитно објавио информације о умешаности председника ВСТС БиХ Милана Тегелтије у корупцију, објавио је видео снимак на којем је један од учесника и Тегелтија.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Додик: Тегелтија кандидат за председавајућег Савета министара

На снимку овог портала се види како Тегелтија седи у друштву инспектора Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА) Марка Панџе за којег се раније тврдило да је узео 2.000 конвертибилних марака (око хиљаду евра) од бизнисмена из Велике Кладуше Нермина Алешевића како би код тадашње главне тужитељке Тужилаштва Кантона Сарајево Далиде Бурзић убрзао његов предмет.

Тегелтија је, како се види на снимку, саслушао поменутог Алешевића у вези са проблемом који има са предметом који је код Бурзић, да би потом напустио угоститељски објекат у којем се радња одвија.

Пола сата касније, након што је Тегелтија упознат са појединачним предметом и након што је дао упутства Алешевићу да Марку из СИПА-е проследи број појединачног предмета, уследио је договор између Панџе и Алешевића.

На снимку се види како Алашевић броји новац Панџи. Председник ВСТС је раније демантовао своју умешаност у ову аферу, тврдећи да му је све намештено.

ВСТС је данас одржао ванредну седницу, а сви чланови овог тела пружили су подршку Тегелтији, али и затражили да Тужилаштво БиХ што пре испита овај случај.