ПЉЕВЉА - Након оставке председника Општине Пљевља, Мирка Ђачића(ДПС), једино право, праведно решење и поштено према грађанима Пљеваља било би скраћење мандата Скупштине и расписивање превремених, ванредних локалних избора, саопштио је Милан Мијо Лекић, председник Општинског одбора Нове српске демократије Пљевља.

Према његовим речима, без обзира који ће правац Ђачић заузети, пљеваљски ДПС је обезглављен и да је изгубио легитимитет да даље врши власт у Пљевљима“.

Прочитајте још: Председник општине Пљевља поднео оставку?


Лекић истиче да би лако ДПС пребродио кризе да се не ради о Ђачићу, али знају да то није Маровић и да га није лако ућуткати, да ће највероватније проговорити и образложити разлоге због којих је поднио оставку или, како бих ја рекао – разлоге због којих је смењен.

- С обзиром на то да је Ђачић на локалним изборима који су одржани 2018.године био носилац листе „За добро грађана Пљеваља-Победнички Мило Ђукановић“, највећи број православних гласача који нису купљени или доведени са стране гласало је за поменуту коалицију због њега“, сматра Лекић.

Прочитајте још: Вољан или изнуђен одлазак председника општине Пљевља?


Према његовим речима гласали су за Ђачића зато што је у своје име и у име Владе Црне Горе обећао Пљевљацима: санацију одлагалишта Маљевац; санацију одлагалишта бившег рудника „Шупља стијена“ у Градцу; реконструкцију постројења за пијаћу воду на Плијеши; изградњу новог постројења за прераду језерске воде из језерске акумулације Отиловићи; реализацију пројекта топлификације града Пљеваља; изградњу градске топлане; реконструкцију пута Пљевља-Метаљка; реализацију крупних пројеката у индустрији и рударству; реализацију крупних пројеката у шумарству и дрвопреради; уклањање бизнис баријера и стварање повољнијих услова за пословање.

- Од свега овога нема ништа ни на помолу, очигледно је председник Ђачић издат од Владе - казао је Лекић.

Према његовим речима поред еколошке, социјалне, економске, здравствене и депопулационе, сада је наступила и политичка криза у најсевернијем граду Црне Горе.

- Све кризе би ДПС и њихови коалициони партнери лако пребродили, да се не плаше Ђачићевог поновног стицања одборничког мандата и да се не плаше од тога којим ће правцем кренути Ђачић који је иначе препознатљив по непредвидљивости - нагласио је Лекић.

Он је објаснио да је Ђачићу престао мандат одборника, због неспојивости одборничке функције и функције председника општине.

- Законом је дефинисано да одборник који је поднио оставку због неспојивости функција остаје на листи одборника и МОЖЕ поново стећи мандат одборника- наводи Лекић позивајући Ђачића да се придружи опозицији у борби за интерес Пљеваља.

- Господине Ђачићу, ако сте слободан човек, ако сте поднели оставку или пак смењени због искрене борбе за интересе Пљеваља позивамо Вас да искрено признате грехе, да се искрено покајете, окајање нам није потребно, да се придружите да се заједнички боримо за Пљевља против оних који су их прекрижили и отписали - каже Лекић.