Председник Самосталне демократске српске странке (СДСС) и носилац страначке листе на изборима за Европски парламент, Милорад Пуповац, поручио је вечерас да се та странка залаже за "једнаке Србе у Хрватској и једнаку Хрватску у Европи".

Пуповац је на предизборном скупу СДСС-а у Загребу рекао да верује да ће овим изборима направити корак више да би се дошло до онога што сматрају идеалним - једнаким Србима у Хрватској, преноси "Индекс".

Према његовим речима, треба да буде прекинуто 30 година неспоразума у односима Европе и Срба, истичући да то време "ни Европи ни Србима није донело ништа добро".

"Европа је неретко грешила према Србима, а Срби су често грешили према другима и према себи", рекао је Пуповац и додао да представљају "мали део српског народа који је остао да живи у Хрватској".

Прочитајте још - Пуповац: Мржњом нас неће отерати


"Имате јединствену прилику да будете први део српског народа који ће прекинути тај неспоразум између њега (српског народа) и Европе. Овој земљи су потребне промене", рекао је Пуповац.

Пуповац је рекао и да је "југословенски антифашизам" био "истинска револуција отпора према тадашњем снажном европском фашизму који и данас прети Европи и малим народима".

Говорећи о уништавању плаката СДСС-а и говоре мржње на њима, рекао је да су изашли на ове изборе насупрот онима који им данас шаљу такве поруке, мислећи да ће се уплашити и сакрити у "мишју рупу".